У лісі під Луцьком чоловік ховав зброю на прохання загиблого учасника АТО

0
5
У лісі під Луцьком чоловік ховав зброю  на прохання загиблого учасника АТО
Волинянин під Луцьком у лісі зберігав цілий арсенал зброї: кулемет Калашникова, гранату та понад тисячу патронів. Чоловіка засудили на два роки умовно.

Про це повідомляє ІА "Волинські новини" з посиланням на вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області.

"В обласному центрі Волині на два роки умовного покарання засудили чоловіка, який на прохання загиблого нині атовця зберігав цілий арсенал зброї у лісі під Луцьком.

Як вдалося встановити під час судового засідання, обвинувачений на прохання чоловіка, який загинув 22 грудня 2016 року в зоні проведення АТО (на даний час – Операція об’єднаних сил), прийняв на незаконне зберігання бойову нарізну автоматичну вогнепальну зброю промислового способу виготовлення: кулемет конструкції Калашникова (ПКМ) калібру 7,62×54 мм 1974 року виготовлення; корпус наступальної осколкової ручної гранати РГД-5 та уніфікований запал дистанційної дії типу УЗРГМ (УЗРГМ-2), які при спорядженні (конструктивному поєднанні) є наступальною осколковою ручною гранатою РГД-5; 742 гвинтівочних патрони калібру 7.62×54 мм, 530 проміжних патронів калібру 5,45×39 мм зразка 1974 року; 51 проміжний патрон калібру 7,62×39 мм зразка 1943 року.

З метою уникнення викриття у вчиненні кримінального правопорушення обвинувачений орієнтовно в період з жовтняпо 22 грудня 2016 року спочатку перемістив вище перелічену зброю та боєприпаси до лісового масиву поблизу Луцька, а потім частину патронів сховав серед бетонних плит на вулиці Даньшина.
У квітні 2018 року протиправна діяльність чоловіка була припинена співробітниками УСБУ у Волинській області, а боєприпаси вилучили.

Між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості.

Суд затвердив угоду та призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі, однак на підставі ст.75, 76 КК України звільнив від призначеного покарання, якщо протягом 2 років не вчинить нового злочину", - йдеться у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні