Волинянка нарікає, що їй в поліклініці відмовили робити обстеження

1
-6
Волинянка нарікає, що їй в поліклініці відмовили робити обстеження
Мешканка Нововолинська обурена наданням медичних послуг в їхньому місті. За її словами, отримавши направлення від сімейного лікаря на рентген, в поліклініці відмовилися робити обстеження.

Про це пише Буг.

55-річна Світлана Власюк з температурою і кашлем звернулася до свого лікаря Тамари Сергеєвої в амбулаторію, яка розташована на проспекті Дружби. Розповідає, що після Різдва вирішила взяти талон на 8-ме січня, та були лише не 9-те. На прийомі жінці дали направлення на рентгенографію грудної клітки в 22 кабінет поліклініки НЦМЛ.

“Прийшла на рентген, а мені кажуть, що не роблять за направленнями з амбулаторій. Послали в 3-поверхове приміщення лікарні, на перший поверх. Там також не хотіли робити. З криками та скандалами напросилася на обстеження, зробили. Медсестра ще перед тим обурювалася і казала до когось: “А що вже можна”, – розповідає Світлана.

Коли жінка отримала знімок і повернулася до свого сімейного лікаря, то зі здивуванням почала розпитувати для чого ж посилати, якщо там (в рентгенкабінеті поліклініки, – ред.) відмовляють в обстеженні. Лікар відповіла, що до обіда всі приходили зі знімками і нічого не казали.

“Я з температурою, підозрою на запалення легень, повинна бігати по кабінетам і просити, щоб мені зробили рентген, маючи направлення? Вже готова була і заплатити, щоб зробили. Таке ставлення до пацієнтів не є нормальне”, – обурюється жінка.

Додамо, що згідно з медичною реформою, сімейні лікарі та педіатри приймають пацієнтів у амболаторіях і надають первинну ланку медичної допомоги, входить також перелік безплатних послуг (загальний аналіз крові (з лейкоцитарною формою) й сечі, аналіз на цукор, холестерин, вимірювання тиску, електрокардіограма, швидкі тести на вагітність, ВІЛ і тропонін).

В рамках медичної реформи Центр первинної-медико санітарної допомоги вийшов зі складу НЦМЛ. Для проходження додаткових обстежень (для прикладу, таких як рентген) Центр ПМСД мав би оплачувати послуги лікарні, згідно тієї ж медичної реформи, та судячи із ситуації, про яку розповіла мешканка Нововолинська, ймовірно це питання не вирішене.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай Іра порішає)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні