Виходила заміж за інженера, а стала матушкою: зворушлива історія подружжя на Волині

0
4
Виходила заміж за інженера, а стала матушкою: зворушлива історія подружжя на Волині
Олександр Білінський, священик із Колок зустрічався із своєї дружиною Нонною до одруження чотири роки.

Про це йдеться на сторінках газети "Волинь" від 10 січня 2019 року.

Нонна навчалась у Луцькому педучилищі.

"Я мала одногрупницю, яка жила у Княгининку. У гості якось приїхала до неї, і ми пішли у спортзал місцевої школи. Там якраз займались хлопці, серед яких був Олександр. Тоді і познайомились", - розповідає матушка.

Хлопець навчався у Луцькому індустріальному іституті. Вони зустрічались десь рік.

"До одруження було ще далеко. Загалом ми зустрічались років чотири. А що перерва була, то, мабуть, відіграло те, що жили у різних місцях.Нонна їздила у своє Дубно. Та й думаю, треба було відпочити один від одного . Але видно у Бога інші плани на людей. Тому і зустрілись знову", - пригадує отець Олександр.

Після закінчення інституту, Олександр Білінський не працював за фахом інженера-механіка з обробки металів. А пішов навчився майструвати вироби з деревини і так заробляв.

Матушка, каже, що у отець Олександр гарно грав на гітарі і навіть присвячував їй пісні.

Весілля вони відзначили у 1996 році.

"Батьки мої - дуже віруючі люди. Я думаю, що на вибір мого духовного шляху мали вплив якраз материнські молитви. Священицький шлях не був дитячим вибором", - каже Олександр Білінський про те, як став священиком.

У духовну семінарію він поступив у 25 років, коли найстаршому сину було вже 3 роки.

"Як чоловік поступив, я пішла на регентські курси. Я дуже хотіла вчитись. І ось завагітніла втретє - Ванею. То довелось взяти "академку", - поділилась матінка Нонна.

Уже 13 років отець Олександр настоятель - настоятель храму у Колках.

"Ми з матушкою живемо за Божими заповідями - то і все. Можливо , люди бачать все, відчувають і роблять для себе якісь висновки", - говорить священик.

Зараз подружжя виховує шестеро дітей. Чотири сини і дві доньки. Старші Ілля та Павло вчаться в університеті, молодші - у школі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні