Україна і Польща планують розробку нової системи ППО

0
5
Україна і Польща планують розробку нової системи ППО
Польська компанія WB Electronics і український "Укроборонпром" планують спільно розробити нову ракетну систему протиповітряної оборони середньої дальності.

Про це з посиланням на Defence Blog повідомляє Цензор.НЕТ.

Як зазначив представник польської компанії Роман Муша, в основі проекту використовують українські керовані ракети середньої дальності Р-27 класу "повітря-повітря". При цьому більшість необхідних елементів вже створено, включаючи двигун і самонавідні головки. Також готове і паливо.

Для того щоб розгорнути виробництво таких ППО в Польщі необхідно три роки.

Нову установку протиповітряної оборони будуть використовувати для захисту важливих будівель і об'єктів, а також сухопутних військ від всіх типів літаків, вертольотів, крилатих ракет, керованої зброї, ракет класу "повітря-земля", протикорабельних ракет і великокаліберних ракет.

Дальність дії нової ППО становитиме до 30 км для ракети з інфрачервоним наведенням, 25 км для ракети з радіолокаційним наведенням і близько 110 км для пасивної радіолокації версії. Система буде оснащена установкою вертикального пуску. Її можуть встановити на польському вантажівці Jelcz 662D.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні