Вінницький священик скинув купол з церкви «на знак протесту»

0
4
Вінницький священик скинув купол з церкви «на знак протесту»
У Вінниці настоятель храму Олександра Невського Віктор Парандюк скинув купол з храму, де раніше вів служби.

Як повідомляє Українська правда із посиланням на «Новини Вінниці», храм розташований на території училища Департаменту поліції охорони МВС.

Свій вчинок Парандюк пояснив тим, що його «виселяють» із відомчої території.

За словами священика, громада храму «15 років встановлювала купол», а нині «через відмову переходити до ПЦУ» його демонтували.

Розірвання договору-оренди приміщення храму та розторгнення договірних відносин з єпархією щодо проведення служб у відомчому приміщенні ініціювало керівництво навчального закладу МВС.

«Ієрей став відомим у місті через відверто проросійську позицію та агресію до ПЦУ. До Об’єднавчого собору він намагався чинити тиск на правлячого архієрея, звинувачувати його та створювати «опозицію». ... Він продовжує налаштовувати вірян на супротив, підбурювати їх і розповсюджувати фейки про міфічні «захвати церков», – зазначає ЗМІ.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні