Владика Михаїл розповів, як колядував з Порошенком

1
-6
Владика Михаїл розповів, як колядував з Порошенком
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповів, як, отримавши Томос, можновладці колядували у літаку разом з українськими архієреями.

Літургія у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька відбулася у свято Різдва Христового 7 січня, пише "Волинь онлайн".

«Теперішній Президент Петро Порошенко справу довів до кінця. Честь і хвала йому за це, але все це – завдячуючи вашим молитвам, молитвам мільйонів віруючих, тому що голос народу – це голос Божий», – звернувся Михаїл до прихожан, згадавши, що екс-президенти Леонід Кравчук та Віктор Ющенко також працювали над створенням незалежної церкви в Україні.

Владика відзначив, що різдвяна радість для українців цього року є повною, адже вона поєднана з радістю визнання української церкви світовим православ’ям. Опоненти, за його словами, тепер втратили останній аргумент, адже раніше вони говорили, що українська церква невизнана, тому що не має Томосу. Нині, як висловився Михаїл, «засяяла п’ятнадцята зірка в сузір’ї православних церков світу і ця зірка – українська».

Як і щороку, святкування у храмі завершували спільною колядою священиків та мирян. Перед тим, як подякувати Богу колядками, владика Михаїл розповів про те, що лишилося «за кадром» під час подорожі у Стамбул для отримання Томосу. У Київ архієреї поверталися одним літаком з Президентом.

«Нам дають перекусити якісь бутерброди, а ми запитуємо: а кутя де? Ми почали колядувати, без куті, і тут виникла ідея – ходімо заколядуємо до Президента, може щось заробимо. Поки ми там говорили між собою, спецслужби добре працюють, слідкували за нами і сказали Президенту. Поки ми думали, як колядувати, Президент до нас з колядою прийшов»,– розповів Михаїл.

За його словами, Петро Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій та представники духовенства разом колядували аж до моменту, коли настав час сідати у Борисполі.

Владика також подякував делегації волинян, які перебували у Стамбулі, спеціально прибувши туди з Волині за власні кошти. Їхня небайдужість найбільше втішила митрополита.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Завтра знов в Стамбул, томас до кінця підписувати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні