В яку копійку влетить лучанам головна страва різдвяного столу

0
3
В яку копійку влетить лучанам головна страва різдвяного столу
Порахували, в яку копійку влетить найголовніша страва різдвяного столу – кутя.

Про це пише Твій портал.

Журналісти порахували, у скільки обійдеться лучанам приготувати кутю на 6 персон.

Традиційно, мабуть так склалося, що левова частина жителів обласного центру надає перевагу купівлі продуктів на ринку. Тим паче, там можна обрати необхідну кількість товару у грамах чи кілограмах, а не переплачувати за упаковку в супермаркеті чи магазині. Тому, під «інспекцію цін» на інгредієнти до традиційної святкової куті потрапив Центральний ринок.

Головний і неодмінний складник традиційної куті - пшениця. На ринку за скляночку зернової просять 4 гривні. Півкілограма меду коштує від 50 до 60 гривень. Кілограм, в середньому, – 100. Волоські горіхи обійдуться у 12 -15 гривень за склянку. Мак до 30 гривень за склянку. Сто грам родзинок вартують 10 гривень.

Отож, щоб аби приготувати кутю на 6 порцій потрібно: Пшениця – 2 склянки (8 гривень) Мак – 100 грам (30 гривень) Горіхи – 100 грам (12 гривень) Родзинки – 100 грам (10 гривень) Мед - 2-3 столові ложки (півлітрова банка – 50 гривень). У результаті виходить, що аби нагодувати 6 персон кутею потрібно спустошити гаманець на – 110 гривень. Якщо ж не додавати до куті найдорожчого інгредієнту – меду, то кутя обійдеться у 60 гривень. Сума теж не мізерна, якщо взяти до уваги, що лучани на Святвечір їстимуть не єдину лише кутю.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні