Медики з Таїланду успішно лікують онкологічних хворих марихуаною

0
2
Медики з Таїланду успішно лікують онкологічних хворих марихуаною
Наприкінці грудня минулого року Національна законодавча асамблея (парламент) Таїланду ухвалила рішення, яким дозволила використання, зберігання, виробництво та продаж марихуани у медичних цілях.

Таїланд став першою країною серед держав Південно-Східної Азії, яка підтримала таке рішення. Законодавчий орган Таїланду вніс правки до Закону про наркотики від 1979 року, чим легалізував використання канабісу в медичних цілях.

Раніше тайські законодавці, державні службовці, експерти з питань охорони здоров’я, органи з наркологічного контролю, а також Національна рада фермерів висловлювали підтримку декриміналізації легких наркотиків, таких як марихуана. Вони також пропонували узаконити плантації, де марихуану будуть вирощувати для медичних досліджень та медичного використання, - пише Громадське.

Уряд Таїланду на початку 2018 року схвалив п’ятирічний пілотний проект про комерційне вирощування конопель для використання у медичних цілях.

Державна фармацевтична організація Таїланду провела низку досліджень, які мали оцінити можливість використання ліків на основі канабісу та розвинути фармацевтичні препарати до рівня клінічного випробування та подальшого комерційного виробництва.

Тим часом, у спеціальній клініці Бангкока доктор Сомнук Сирипанчонг пропонує медичну терапію канабісом та забезпечує марихуану у якості лікування для пацієнтів з онкологічними захворюваннями, використовуючи масла конопель.

Ці масла не мають офіційної сертифікації та виробляються тайським ганья гуру та борцем за легалізацію марихуани Бантоном Ніямабхою. Родичі Бантона страждають від раку. Він переконав їх спробували марихуану як спосіб лікування.

Конопляну терапію у клініці застосовують для лікування більшості пацієнтів. Як правило масло пацієнту накрапують на язик, або ж вводять в організм за допомогою клізми. Тут кажуть, що марихуану можна використовувати для полегшення болю та лікування симптомів низки хвороб. Зокрема, хвороби Паркінсона, епілепсії, м’язової слабкості, розсіяного склерозу, демієлінізуючих захворювань (хвороби нервової системи, при яких пошкоджується мієлінова оболонка нейронів) та діабету.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні