У Нововолинську відзначили день народження Степана Бандери

0
-3
У Нововолинську відзначили день народження Степана Бандери
У Нововолинську вшанували пам’ять провідника ОУН Степана Бандери.

Про це пише Буг.

Близько 25-ти людей зібралися із червоно-чорними прапорами, щоб відзначити 110-ту річницю від дня народження Бандери. Серед присутніх не було представників від міської влади.

Зібралися люди в приміщенні Нововолинської станиці Братства вояків ОУН-УПА імені Клима Савури. Далі ходою, тримаючи в руках Державний прапор України, вирушили до могили воїнів УПА.

У день вшанування пам’яті Бандери присутні наголосили, що свій захід називають мітингом. Висловили обурення щодо рішення, які прийняли депутати Нововолинської міської ради з приводу використання на території міста червоно-чорного прапору.

Додамо, що в Україні в 2019 році офіційно відзначають день народження Степана Бандери. 18-го грудня 2018 року Верховна Рада України ухвалила постанову № 9234 про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв на прийдешній рік, серед яких – день народження лідера Проводу ОУН-Б.

У тексті документа, який ухвалив український парламент, вказано, що Степан Бандера був видатним діячем і теоретиком українського національно-визвольного руху.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні