Відмову від сніданку назвали причиною небезпечного захворювання

0
-4
Відмову від сніданку назвали причиною небезпечного захворювання
Регулярна відмова від сніданку підвищує ймовірність розвитку діабету другого типу, з’ясували німецькі вчені.

В ході дослідження були проаналізовані дані про здоров’я майже ста тисяч чоловік, повідомляє The Daily Mail.

Виявилося, що серед тих, хто пропускав перший прийом їжі хоча б чотири рази в тиждень, вірогідність появи діабету була на 55% вища в порівнянні з людьми, що харчувалися правильно.

Серед досліджуваних було досить багато людей із зайвою вагою. Вчені припустили, що головною причиною розвитку хвороби могло стати саме ожиріння, а не режим харчування.

Вони провели нове розширене дослідження, але результати підтвердилися. Серед людей з будь-якою вагою ті, хто відмовлявся від сніданку, були більш схильні до діабету – на 22%.

Тим часом багато власників зайвих кілограмів мають звичку не снідати. Вони вважають, що це знизить кількість одержуваних ними калорій. Але ця стратегія в корені невірна.

Намагаючись заглушити відчуття голоду до обіду, люди перекушують шкідливою їжею (печивом, цукерками, чіпсами), що негативним чином позначається на здоров’ї.

Обід також стає більш насиченим і щільним, а це призводить до сплеску глюкози і інсуліну. В результаті порушується метаболізм, і підвищується ймовірність серйозних захворювань.

Вчені відзначили, що не всі сніданки одинаково корисні – слід віддавати перевагу цільнозерновим продуктам і знизити споживання цукру і червоного м’яса.

Раніше повідомлялося, що діабет частіше розвивається у людей, що працюють ночами. Природні циркадні ритми організму збиваються, що веде до гормонального дисбалансу і руйнування корисної мікрофлори кишечника.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні