На Волині зростає захворюваність на кір. ВІДЕО

0
6
На Волині зростає захворюваність на кір. ВІДЕО
На Волині кір знову підвищує показники захворюваності.

Гарячка, кон'юктивіт, плями на слизовій ротової порожнини і шкірні висипи. Такими наднеприємними ознаками виявляє себе кір. Цій хворобі поступається навіть грип, йдеться у сюжеті "12 каналу".

"Хворих на грип у нас поки не діагностовано в лікарні. А зараз підвищена захворюваність іде по кору. Більше поступає хворих з кором. І дорослі поступають, і дітки", – розповіла в. о. завідувачки відділення краплинних інфекцій Волинської обласної інфекційної лікарні Яна Михайлевич.

За словами Яни Михайлевич, протягом десяти місяців в обласній інфекційній лікарні кір діагностували у 58 дорослих і 67 дітей. Вона також стверджує, що в інфекційному відділенні є всі умови, щоб забезпечити лікування хворих.

"В нас є ізолятор, де лікуються хворі; є покази до госпіталізації: це дітки до року, це дітки з ускладненням, з важким перебігом хвороби, з ускладненням, бо кір дає ускладнення: запалення легень, інцифаліт. І дорослі ідуть на госпіталізацію: це вагітні, це старші люди з супутньою патологією, ну і ті, в кого важкий перебіг кору", – зазначила Яна Михайлевич.

Хвороба дуже підступна, оскільки шкірні висипи з'являються лише на 4-5 день після зараження. До того може здатися, що це лише ГРЗ.

За словами лікарки кір лікувати можна і вдома, проте за умови, якщо немає ускладнень і хворий дотримується усіх рекомендацій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні