Фаріон розповіла, чому заборонили російськомовний культурний продукт

3
0
Фаріон розповіла, чому заборонили російськомовний культурний продукт
Рішення Волинської обласної ради про заборону публічного використання російськомовного культурного продукту на Волині продиктоване бажанням вгодити своїм виборцям.

Таку думку висловив головний редактор інтернет-видання "Перший" Юрій Ричук в ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE", - пише ІА Конкурент.

Нагадаємо: 20 грудня 2018 року Волинська обласна рада ввела мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Волинської області. Заборона діятиме до повного припинення окупації території України.

Юрій Ричук вважає, що на Волині немає проблем з публічним використанням російськомовного продукту. А відповідне рішення Волинської облради прийняли з метою вгодити своїм виборцям.

"Я би ще міг зрозуміти, якби йшлося про російський продукт, створений в Росії, створений не в Україні. А російськомовний... Ну, даруйте. Я не бачу, по-перше, дієвих механізмів, як контролювати виконання цього рішення обласної ради. По-друге, не бачу особливих причин взагалі його приймати", – зазначив він.

Мовознавець, політичний діяч Ірина Фаріон зауважила, що вперше таке рішення було зініційоване та ухвалене у Львівській обласній раді. Ініціатором його є Руслан Кошулинський. А виникло рішення про заборону через конкретний інцидент.

"Воїни прийшли в одну із кнайп на Львівщині, здається, в Золочівському районі. Грала тупа москальська попса. Вони попросили її вимкнути. Її не вимкнули. Вони попросили ще раз. Зчинилася бійка. Зчинилася бійка з дуже тяжкими наслідками. Один із воїнів сказав, що його там (на Сході, – "К.") допитували під цю музику. Він приїхав сюди, в Україну. Нарешті повернувся з війни. Так? І він чує тут, в кнайпі львівській, музику цю, – розповіла Ірина Фаріон. – Його допитували в Україні, в Донецькій області, під москальську попсу. Тому що москальська попса повністю залила Донецьку область".

Політик додала, що, оскільки такий епізод є типовим для усієї України, то депутати Львівської обласної ради проголосували за заборону публічного використанням російськомовного продукту. Потім це рішення підтримали депутати Тернопільської обласної ради, Івано-Франківської обласної ради, депутати районних рад.

"Це є посил депутатів адміністрації, яка має розробити ситему впливу на тих людей, які не виконують рішення депутатів, яких вони і обирають", – сказала Ірина Фаріон.

Своєю чергою Юрій Ричук зауважив, що у Волинській облраді рішення ухвалили не з ініціативи атовців.

"Я не маю морального права дискутувати з позиції воїнів АТО. Вони мають абсолютне право вимагати певних речей, тому що в них більше права, ніж в мене. Але у Волинській обласній раді це рішення прийняли не з ініативи воїнів АТО", – зазначив він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я б вже Фаріон би заборонив. Досить цю хвору цитувати.
Відповісти
Влада ІДІОТІВ
Відповісти
Досить "ватну" попсу на вуха вішати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні