На ремонті волинських доріг активно заробляють білоруси

1
-2
На ремонті волинських доріг активно заробляють білоруси
За ініціативою Уряду у поточному році на ремонт доріг в Україні виділена рекордна кількість коштів. Не лишилася обділеною і Волинь.

Як раніше повідомляло інтернет-видання «Волинь24», на ремонт доріг у Волинській області виділили 400 мільйонів гривень. Як з’ясувалося, частину коштів активно освоюють компанії із сусідньої Білорусі.

Зокрема, 11 червня Департамент інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації оголосив тендер на 13,8 мільйона гривень щодо поточного ремонту дороги місцевого значення від Старої Вижівки до с. Адамчуки Шацького району. Всього близько 80 кілометрів дороги і тільки 19200 метрів квадратних дорожнього покриття, яке потребує ремонту.



У аукціоні прийняло участь три фірми, одна з них – білоруська, ВАТ «ДБТ №4 м. Брест». Пропозиція білорусів виявилася найбільш економічно вигідною, втім, її відхилили через невідповідність тендерній документації. А саме: білоруси не врахували коштів на покриття витрат, пов’язаних з інфляцією та не внесли у кошторис роботи щодо облаштування узбіч.

Проте, 27 липня, після власної дискваліфікації, ВАТ «ДБТ №4 м. Брест» звернулося зі скаргою щодо причин відмови. Так у скарзі зазначено, що необхідно укласти всього лише 2334 тони асфальтобетонної суміші. Підприємство може виконати ці роботи за 5 робочих днів, отже жодних витрат, пов’язаних з інфляцією, не настане. Також білоруси запевнили, що виконають роботи по облаштуванню узбіч. Хоч вони і не включені у кошторис, все ж підрядники надали відповідний гарантійний лист.

У Департаменті інфраструктури дослухалися до зауважень білоруської фірми і скасували тендер 13 серпня. А вже 14-го числа оголосили новий, аналогічний тендер, де ВАТ «ДБТ №4 м. Брест» і перемогло, надавши дешевшу пропозицію, ніж дві українські фірми-конкуренти.

У 2018 році з місцевого бюджету підрядники коштів так і не отримали. Як пояснили у Департаменті регіонального розвитку Волинської облдержадміністрації, це пов’язано зі зміною назви підрозділу, що потягнуло за собою укладення додаткових угод. Тому до роботи білоруські підрядники поки не приступили.

У 2019 році планується проплатити білоруській фірмі 5,7 мільйона гривень з місцевого бюджету. Решта суми буде профінансована за рахунок коштів державної скарбниці.

Варто додати, що ВАТ «ДБТ №4 м. Брест» активно приймає участь в українських аукціонах. На разі фірма брала участь у 64 тендерах, 10 з яких виграла, освоївши 544 мільйони гривень з бюджету України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Білоруси забули про відкат.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні