--> Волинські поліцейські передали у музей унікальну колекцію холодної зброї | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинські поліцейські передали у музей унікальну колекцію холодної зброї

0
7
Волинські поліцейські передали у музей унікальну колекцію холодної зброї
На Волині правоохоронці передали в музей, вилучену в правопорушника, колекцію холодної зброї.

Поліція Волині в співпраці з СБУ та Державною виконавчою службою передала обласному краєзнавчому музею 14 одиниць холодної зброї кн. XIX поч. XX ст. Цінний арсенал правоохоронці вилучили в 2015 році під час спроби його незаконного ввезення в Україну, - повідомляє прес-служба ГУНП у Волинській області.

«Зброя після вироку суду знаходилася на відповідальному зберіганні в Головному управлінні Нацполіції в області. Було встановлено, що передані предмети становлять історичну та культурну цінність. Приємно, що завдяки нашій співпраці Музейний фонд України поповнився колекцією холодної зброї, – зазначила заступник керівника поліції Волині, полковник поліції Наталія Пасічник.

Довідково: відповідно до вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області в грудні 2015 року в зоні діяльності міжнародного пункту пропуску «Устилуг» Волинської митниці Державної фіскальної служби, волинянин незаконно, з приховуванням від митного контролю перемістив через митний контроль холодну зброю.

Суд призначив йому покарання із конфіскацією предметів контрабанди. На виконання вироку суду вилучена холодна зброя була передана на зберігання до ГУНП у Волинській області.

Серед переданих речей – різноманітні багнети періоду Першої і Другої світових воєн. Окремі зразки озброєння є колекційною рідкістю і перебували на озброєнні армій інших континентів. До слова, вся зброя в добре збереженому стані, без дефектів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні