ПриватБанк має найбільшу рентабельність капіталу серед держбанків – НБУ*

0
-2
ПриватБанк має найбільшу рентабельність капіталу серед держбанків – НБУ*
ПриватБанк має найбільш високу серед державних банків рентабельність капіталу на рівні 31%, підтримуючи позитивну тенденцію зростання прибутковості банківського сектора України. Про це йдеться в грудневому Звіті про фінансову стабільність, оприлюдненому Національним банком України. За даними НБУ, у 2018 році в середньому по сектору рентабельність капіталу перевищила 10%. Лише 14 банків, переважно дочірні установи іноземних банківських груп та ПриватБанк, мають рентабельність капіталу понад 30%.

«За останні два роки в статусі банку з державною власністю ПриватБанк є одним з провідних драйверів позитивних змін розвитку банківського сектора, – зазначив голова правління ПриватБанку Петр Крумханзл. – Програма трансформації ПриватБанку, що ґрунтується на загально визнаних у світі принципах корпоративного управління, забезпечує зміцнення позицій на ринку сучасних банківських послуг та стабільно прибуткову роботу банку».

За прогнозами регулятора, фінансовий результат банківського сектора в 2018 році буде позитивним і чистий прибуток сягне рекордної позначки. За даними НБУ, за 10 місяців прибуток сектора становив 14,8 млрд грн. Прибутковими були банки, на які припадає 92% чистих активів сектора. Їхній сумарний фінансовий результат становив 26,2 млрд грн.

Звіт про фінансову стабільність – ключова публікація Національного банку України, що має за мету проінформувати про наявні та потенційні ризики, які можуть загрожувати стабільності фінансової системи України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні