Пліснява, бруд і задуха: як живуть в'язні у виправній колонії на Волині. ФОТО

3
7
Пліснява, бруд і задуха: як живуть в'язні у виправній колонії на Волині. ФОТО
У Маневицькій виправній колонії в'язні живуть у повній антисанітарії.

Про це повідомляють на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Співробітники Департаменту реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого з прав людини спільно з представниками громадськості здійснили візит до «Маневицької виправної колонії (№ 42)».

Монітори конфіденційно поспілкувалися із засудженими, безперешкодно відвідали штрафні, житлові, виробничі та інші приміщення установи.

Під час візиту виявили порушення вимог національного законодавства та недотримання міжнародних стандартів у сфері поводження з в’язнями.

Камери штрафних приміщень та дільниці слідчого ізолятору не забезпечені належним природним і штучним освітленням. У них відчувається задуха, відсутня припливно-витяжна вентиляція; через невеликий розмір і надмірну загратованість вікон бракує свіжого повітря.

Стіни та стелі вкриті пліснявою. Засуджені, які утримуються в СІЗО, змушенні вживати воду із централізованої водопровідної мережі, через відсутність бачків з питною кип’яченою водою.

Засуджені, які перебувають в ДІЗО, ПКТ, а також секторі максимального рівня безпеки не мають можливості працювати, оскільки в установі відсутні відповідні приміщення. Це унеможливлює оцінку ступеня виправлення таких засуджених.

За результатами візиту буде направлено звіт до Міністерства юстиції України із зазначенням виявлених недоліків та рекомендаціями щодо їх усунення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а ти хочеш іх на курорт відправити да..а ти подивись як наші діті на фронті жівуть які в них умови на полігоні....як у нас школи де взагалі нема туалета в зданіі...хай миють падли і прибирають за собою...
Відповісти
В готель срібні лелеки, всіх в'язнів, і то терміново.....на шести разове харчування, бідняженькі
Відповісти
Хай хоч так відповідають за свої вчинки! А то як на відпочинок їх відправити. Вміли вбити чи пограбувати і т.д. То хай мучаться
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні