--> На Волині придбають квартири для дітей-сиріт | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині придбають квартири для дітей-сиріт

0
3
На Волині придбають квартири для дітей-сиріт
На Волині для 22 дітей-сиріт у 2018 році придбають 16 квартир за державні кошти.

Про це повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

Відсутність житла – одна з найактуальніших проблем для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які йдуть в доросле життя з інтернатних закладів, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу тощо. Тож починаючи з 2017 року з державного бюджету виділяють все більше коштів для придбання соціального житла.

Зокрема, статистика свідчить, що минулоріч Волинська область отримала більше 3,3 млн грн. Натомість, у 2018 році обсяг державної субвенції зріс до 6,9 млн грн.

Як повідомлялося раніше, під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Світлани Мишковець відбулося засідання комісії, де визначено, що за рахунок цих коштів придбають 12 квартир для 17 дітей-сиріт, а також розпочнуть будівництво дитячого будинку сімейного типу в місті Рожище.

Днями відбулося додаткове засідання комісії, під час якого погоджено купити ще чотири квартири для забезпечення житлом п’яти осіб з числа дітей-сиріт. Як результат, за рахунок державних коштів цього року очікують придбати 16 квартир для 22 осіб з числа дітей-сиріт.

В рамках реалізації обласної цільової соціальної Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, уже придбано 8 квартир та будинків для 11 дітей-сиріт. Ще для 4 осіб – придбають до кінця року. Разом із тим, проводять ремонтні роботи у житлових приміщеннях, які належать на праві власності, 18 дітям та особам з цієї категорії.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні