Прем'єра. Зі сцени волинського театру лунали «Голоси…» ФОТО

0
-2
Прем'єра. Зі сцени волинського театру лунали «Голоси…» ФОТО
У Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка два дні, 8-9 грудня, тривав прем'єрний показ вистави.

Драму на дві дії «Голоси…» за твором сучасного українського автора Мирона Лисака поставив народний артист України Анатолій Романюк.

Це розповідь про людей, які мешкають у західноукраїнському селі. Події розгортаються під час війни на Сході України.

Головні герої пережили тяжкі втрати, тому живуть своїми спогадами про загиблих родичів. Вони розмовляють з ними не лише у снах, але й чують голоси близьких. Сьогодення у виставі тісно переплітається з минулим. Історії повторюються, адже в суспільства є вічні «хвороби», які не втрачають актуальності.

«Голоси…» – це вистава не про горе однієї людини, а про горе всієї української нації.

На прем'єру прийшли глядачі різного віку: від дітей до літніх людей. У залі був аншлаг.

Після перегляду глядачі активно ділилися враженнями.

Пані Ірина прийшла на «Голоси…» з чоловіком.

«Тема вистави актуальна. Тут є добро і зло, патріотизм і зрада, війна і мир. Такі драми варто дивитися. Під час прем'єри я згадала свою історію. Мою бабусю колись заслали в Сибір, вона зникла безвісти там, як і батьки головного героя. Я думаю, що кожен, хто подивився цю виставу, теж знайшов в ній частинку себе», – каже лучанка.

Про свої враження після перегляду розповів пан Роман:

«Це прекрасна вистава, яку повинні дивиться українці різного віку, бо це історія про всіх нас. Мені сподобалась бездоганна акторська гра. Вони ніби самі пережили долю своїх героїв. Цікаво було спостерігати, як їм чулися голоси. Це справжня режисерська знахідка».

За твором Мирона Лисака вже не вперше ставлять виставу у Луцьку. Волинський облмуздрамтеатр імені Шевченка 2016 року презентував глядачам трагікомедію на дві дії «Дитина в дарунок».

Анастасія КОВАЛЬЧУК

Фото надані Волинським облмуздрамтеатром

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні