--> «Енергія змін»: у Луцьку відкрили бізнес-школу для підлітків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Енергія змін»: у Луцьку відкрили бізнес-школу для підлітків

0
0
«Енергія змін»: у Луцьку відкрили бізнес-школу для підлітків
У Луцьку вдруге відкрили бізнес-школу для підлітків «Енергія змін».

Вона проходитиме у Волинські обласній бібліотеці для юнацтва, - пише Район.in.ua.

Урочисте відкриття відбулося 9 грудня.

Організатори школи хочуть надати учасникам знання і навички з самозайнятості та підприємництва в навчально-ігровій формі, розвиватимуть «підприємницьке» мислення, навчатимуть ефективно працювати в команді та хочуть сформувати позитивну думку підлітків щодо можливості реалізувати себе в Україні.

Участь у школі можуть брати хлопці й дівчата 12–15-ти років, які мають бажання створити власний бізнес в майбутньому. Та можуть бути й старші учасники, головне мати бажання навчатися.

«У школі вчать багато всього, та не вчать заробляти гроші, тому ми вирішили, що маємо бути тим пазликом і долучитися до закладів освіти. Хочемо навчити створити своє підприємство чи розпочати якусь справу і отримувати від цього задоволення», – розповіла координатора проекту Аза Голощапова.

Навчання буде безкоштовним, і триватиме чотири місяці. За словами координаторки проекту, учасникам не вестимуть тривалих теоретичних лекцій, максимум 30 хвилин.

«У нас є квести, бізнес-ігри, тренінги, практичні заняття, екскурсії на підприємства. Це було в минулому році, і буде в цьому році. Ми вже домовилися з «Модерн-експо». На базі їхнього підприємства виконуватимемо певні бізнес-задачі за якісь бонуси. Ми налаштовані на те, щоб дітям було вчитися цікаво. Проводитимемо заняття у розважальній формі», – зауважила Аза Голощапова.

Окрім того, учасникам школи даватимуть домашні завдання, , які потрібно буде обов’язково виконувати. Заняття проходитимуть раз на тиждень. Одного тижня заняття буде в неділю, іншого – в будній день. Заняття триватимуть три години з перервою на каву-чай.

Окрім того, для учасників проводитимуть майстер-класи від відомих підприємців обласного центру Волині, які мають успішні підприємства. Адже це дуже важливо, коли учасники школи зможуть послухати поради фахівців.

Інколи при виконанні деяких завдань, зауважила Аза, учасникам потрібна буде допомога батьків, зокрема при підготовці бізнес-плану. Дітям, які допомагатимуть батьки, почуватимуть себе впевненішими, і у них буде кращий бізнес-план. Тому допомога батьків дуже важлива.

Але якщо батькам не вийде, то у школі є фахівці-викладачі (підприємці-практики, які мають свій бізнес), які зможуть надавати індивідуальні консультації учасникам по бізнес-плану.

Випускниця минулорічної бізнес-школи Валерія під час відкриття бізнес-школи-2018 розповіла, що минулого року прийшла з соціальним проектом створити онлайн-бібліотеку, проте їм сказали, що він не принесе ніякого успіху в майбутньому.

«Ми думали, що це провал. Але завдяки моїй мамі ми придумали новий проект – випічка бездріжджового хліба. Ми аналізували на заняттях своїх конкурентів, в не їх виявилося не так багато. Та виконували інші різноманітні завдання. Наразі я не займаюся цим, але, можливо, в майбутньому пектиму такий хліб. Навчатися не було дуже складно, але не завжди хотілося виконувати домашні завдання», – поділилася екс-учасниця Валерія.

В результаті, автори найкращих бізнес-планів отримають подарунки, і навіть автор найкращого бізнес-плану отримає інвестицію.

Всі учасники після закінчення навчання отримають сертифікати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні