У селі на Волині птахофабрика залишила відходи

0
0
У селі на Волині птахофабрика залишила відходи
У п'ятницю, 7 грудня, до працівників поліції звернулися мешканці села Хопнів Ківерцівського району.

Місцеві скаржились на неприємний запах від викидів на околицях села. На місце виїхали не лише правоохоронці, а й екологи.

Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

Як повідомляє старший державний інспектор державної екологічної інспекції Волинської області Анатолій Приходько, причиною смороду може бути гноївка, яку вивезли з птахофабрики.

«Наскільки нам повідомили, це гноївка з Володимир-Волинської птахофабрики. Там вони забирають курей, потім вони чистять пташники, а перегній зазвичай вивозять до ями», – зазначає Анатолій Приходько.

Зі слів голови Тростянецької сільської ради Олександра Ковальчука, птахофабрика орендує землю неподалік місця викиду. Він запевняє, що територія не належить птахофабриці і дозволу на вивіз вона не має.

«Я дзвонив до представника луцької аграрної компанії Анатолія Кащича. Він по телефону підтвердив, що це вони зробили і що забирати його звідси не будуть. Вони це не пояснюють, поклали трубку і все», – розповідає Олександр Ковальчук.

У телефонному коментарі «12 каналу» Анатолій Кащич пояснив, що послід планували внести на орендовану землю задля збільшення родючості угідь. Він пообіцяв, що ситуацію виправлять.

«Сьогодні подзвонив голова сільради і сказав, що місцеве населення невдоволене, тому завтра ми це вивеземо. Машини не могли заїхати, тому ми залишили все», – зазначає Анатолій Кащич, директор «Луцької аграрної компанії».

Зі слів правоохоронців, за залишені відходи порушникам може загрожувати штраф або громадські роботи, однак поліцейські ще з'ясовують обставини інциденту.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні