Волинський хоспіс хочуть перенести. ВІДЕО

0
11
Волинський хоспіс хочуть перенести. ВІДЕО
Волинська обласна лікарня хоспіс для важкохворих невдовзі змінить місце розташування.

Нині заклад діє в Луцьку, в одному з приміщень обласного онкодиспансеру. Колись саме у цій двоповерховій будівлі хворі отримували хіміотерапію, йдеться у сюжеті "12 каналу".

За словами головного лікаря диспансеру Юрія Малімона, нині постала необхідність відновити цей корпус. На реконструкцію уже виділили гроші, які потрібно освоїти до кінця року.

"Ми скраєчку починаємо робити одну молитовну кімнату, де не лежать пацієнти, це з церквою погоджено, до речі, ще місяці два назад, що вони звільняють. І одну палату зверху, там можна перегородити, є окремий вхід і так можна зробити,що вони окремо працюватимуть від хоспіса", - розповідає головний лікар обласного онкодиспансеру Юрій Малімон.

Через те, що хоспіс потрібно перебазувати, його працівники незадоволені. Вони вважають, що заклад розформують. Тому організували збори колективу. За словами цих людей, хоспіс мають приєднати до обласної клінічної лікарні й "оселити" в її корпусі в Боголюбах, що неподалік Луцька.

Працівники хоспісу розповідають, що робота з їхніми пацієнтами потребує спеціальних умов. Тому переживають, бо не відомо - чи будуть вони у новому місці.

Пацієнти запевняють, що їм у хоспісі добре. Всього їх тут двадцять п'ять, ходять - лише двоє.

На збори колективу прибув головний лікар обласної клінічної лікарні Іван Сидор. Він запевнив, що хоспісу є куди переселятись і для належного догляду й лікування пацієнтів у Боголюбах створять всі умови. Зокрема, буде достатньо палат.

"Ми вам даємо 24 , і ординаторську, і маніпуляційну, і в кожній палаті душ, туалет, лоджії. І я єдине думаю, що якщо ви там побудете - ви не захочете звідти переходити", - стверджує головний лікар обласної клінічної лікарні Іван Сидор.

Працівники хоспісу пристали на таку пропозицію. Впродовж наступних двох-трьох днів вони створять групу своїх представників. Ті поїдуть у Боголюби оглядати приміщення, яке їм пропонують.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні