Волиняни можуть отримати український та європейський диплом одночасно

1
7
Волиняни можуть отримати український та європейський диплом одночасно
У Луцькому виші у вівторок, 4 грудня, обговорили безкоштовну програму «Подвійний диплом». Студенти, що проходять навчання за цією програмою, розповіли, яке воно навчання у Польщі.

Участь у програмі взяли шестеро студентів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за спеціальністю «середня освіта фізична культура». Здобувають волиняни другий диплом у Академії імені Яна Длугоша в Ченстохові, з яким співпрацює луцький виш.

Як зазначив перший проректор СНУ Анатолій Цьось, за програмою «Подвійний диплом» навчання за кордоном уже проходять студенти факультетів хімії, фізики, математики, фізичної культури і спорту. Польський університет також налагоджує співпрацю із кафедрою екології та охорони навколишнього середовища.

Студенти поділилися першими враженнями та своїми успіхами.

«На першій лекції в польському університеті було таке враження, ніби ми потрапили додому. Атмосфера і теплий прийом приємно вразили нас» - розповів студент Дмитро Паньтік.

Вихованці Лесиного вишу уже закінчили другий семестр у Польщі і зараз пишуть магістерську роботу. Проблем зі здачею сесії, що в Україні, що за кордоном, у студентів не було. Усі склали на відмінно.

«Сесію в Польщі було складати важче, бо ми ще не достатньо володіли мовою. Але багато викладачів йшли нам на зустріч і допомагали», - зауважив студент Юрій Михальчук.

Пари у польському виші розпочинаються о 8:00 і тривають до 21:30. Однак, як розповів студент Олександр Дудко, заняття бувають не кожен день.

«В новинку нам був День декана, коли він звільняє усіх студентів з пар. З ним можна домовитися, написавши колективно заяву», - поділився студент.

Юрій Михальчук зауважив, що діти в польській школі більш виховані. Але великої різниці між українським і польським уроком немає.

Навчання за програмою «Подвійний диплом» можуть проходити студенти з 2 курсу бакалаврату і студенти 1 курсу магістратури.

Програма безкоштовна. Учасники платять тільки 50 злотих за проживання у гуртожитку та харчування.

Щоб пройти відбірковий конкурс, потрібно мати відповідні документи про проходження курсу вивчення польської мови і мати високі показники навчання.

На завершення програми студенти отримують два державних дипломи українського та європейського зразка.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І спокійно їхати на заробітки в Європу з гордістю про свою країну в котрій вони не потрібні нікому
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні