На Волині десятки «швидких» не можуть доїхати на виклики через збої на АЗС. ВІДЕО

0
4
На Волині десятки «швидких» не можуть доїхати на виклики через збої на АЗС. ВІДЕО
Десятки «швидких» на Волині не можуть доїхати на виклики через проблеми із скануванням талонів на пальне.

Про це йдеться у сюжеті "Суспільне. Волинь".

Водій швидкої приїхав на АЗС, щоб заправитися, дає талон оператору, однак той повідомляє, що ця процедура неможлива. Проблеми із скануванням талонів на пальне.

Керівник АЗС Сергій Чибиряк розповів, що талони на пальне не їхні, а фірми, яка уклала договір з їхньою мережею.

"Є певна процедура відпуску талонів. Якщо цей талон не сканується. Значить відпуск по ньому неможливий. Якби талон сканувався і була можливість відпустити паливо клієнту – це було б здійснено", – пояснює Чибиряк.

За словами водія швидкої медичної допомоги, така ситуація протягом останніх трьох тижнів щодня. Чоловік телефонує на номер гарячої служби фірми-постачальника. Через 20 хвилин машину таки заправляють.

"Таке бувало, що нас взагалі не заправляли. Назад повертали талони на склад", – каже водій.

Лікар швидкої Марія Ковальчук каже, що на заправках вони можуть стояти по декілька годин.

"Комусь може бти потрібна допомога, хтось може помирати в цей час, хтось може в автокатастрофу потрапити. Людям потрібна медична допомога, а ми стоїмо тут і чекаємо", – каже лікар.

В.о головного лікаря Центру екстреної медицини Володимир Шмаль розповів, що тендер на постачання пальним на понад 10 мільйонів гривень виграла київська фірма. Вона запропонувала ціну на дві гривні нижчу від конкурентів.

"Як нам кажуть спеціалісти, що це фірма-прокладка, яка не має своєї мережі заправок, але вони виставляють меншу ціну і через те виграють тендер. А потім вже ми приречені йти на повідку у них, бо не можемо на них вплинути", – поснює в.о головного лікаря.

За словами Володимира Шмаля, з середини літа такі випадки були поодинокими, а чим ближче до осені й зими – випадки із проблемами сканування талонів почастішали.

"Тільки після безпосереднього дзвінка у київський офіс фірми, вони заправляють нас. Від того ставлять обмеження: можуть 40 літрів недозаправити, а заллють тільки 20", – додає медик.

Зі слів в.о головного лікаря, заплатили цій фірмі понад 5 мільйонів за 72 тонни пального. Через перебої із заправкою машин на виклики можуть не потрапити сім десятків бригад по всій області.

"Це підриває нашу роботу. Ми не в змозі оперативно виїхати і забезпечити всі виклики, які надходять до нас. Звісно, ми шукаємо варіанти. Доводиться використовувати пальне, яке у нас відкладено на НЗ, але НЗ мусить постійно бути, тим паче в такий тривожний час, коли в деяких областях оголошено воєнний стан", – каже Володимир Шмаль.

Менеджер фірми, яка виграла тендер пояснила, що тимчасові труднощі викликані збоєм програмного забезпечення. У Волинському центрі екстреної допомоги в січні оголосять новий тендер на постачання пального. Однією з умов до постачальника, каже Володимир Шмаль, буде наявність власної мережі автозаправок.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні