Як на Волині легалізували авто на єврономерах. ВІДЕО

1
1
Як на Волині легалізували авто на єврономерах. ВІДЕО
Керівниця волинського брокерського підприємства "Тріада" розповіла, як відбувалася процедура оформлення авто на єврономерах.

За перших 5 днів дії нового закону Волинська митниця легалізувала сім легкових автомобілів з іноземною реєстрацією за новими пільговими умовами, - йдеться в сюжеті 12 каналу.

Одне з перших розмитнених авто - з дизельним двигуном 2004 року випуску з німецькою реєстрацією.

"Напевно ми не забудемо. в нас прийшов громадянин, який приніс документи на автомобіль. Це був автомобіль, який вже знаходився тут. В нього не був порушений термін вивеоу цього автомобіля. Коштував він 1200 євро і ми звичайно подали за цією вартістю", - розповіла керівниця волинського брокерського підприємства "Тріада" Олена Пащенко.

Проте, така вартість автомобіля не пройшла контроль. Митниця встановила свою ціну - 1500 євро відповідно до електронного каталогу "Шваке" (це найбільший довідник у Європі з цінами на ненові авто). У свою чергу, брокерська компанія була зацікавлена в тому, аби розмитнити авто дешевше, адже автомобіль вже був у використанні. Документи були ще раз подані на митницю.

"Тобто треба було 4 години дивитися, щоб визначити що щось не так. Тобто ми виправили ці всі неточності, ще раз подали декларацію. Врешті решт декларація оформлялася з 1 дня до 9 годин вечора", - додала Олена Пащенко.

Брокерська компанія сподівається, що надалі автомобілі на єврономерах легалізуватимуть набагато швидше та якісніше.

"Скажімо центр, ось цей сервісний МВС - він декларує, що вони готові в цілодобовому режимі оформляти машини, які розмитнені митницею, але великі сумніви є в тому, що митниця готова також швидко давати їм ці декларації, для того, щоб вони оформляли ці машини. Тому що зараз повний хаос і ніхто не розуміє, де ми маємо знати митну вартість цих автомобілів", - зазначила керівниця.

Для того, аби розмитнити автомобіль за новим законом, громадянин України повинен мати документ про те, що автомобіль знятий з обліку, а також договір купівлі із вказаною ціною машини. Окрім того, необхідно мати при собі український та закордонні паспорти, ідентифікаційний код, митну декларацію і сертифікат на облік у сервісному центрі МВС.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Легалізація євроблях повинна проходити через освідчення БЛЯХАРІВ у психоневрологічних диспансерах!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні