Сектантський «розвод», або Як лучанка знайшла «роботу»

10
9
Сектантський «розвод», або Як лучанка знайшла «роботу»
Компанія, яка займається «розводом» вже не перший рік, стабільно заманює до своїх лав нових жертв.

Здавалося б, схема стандартна: оголошення про роботу, підозрілий «офіс» і вимагання грошей за просто так. Розкусити не складно, але боротися з таким потужним психологічним тиском, навіюванням зі сторони і власним відчаєм – важко.

До редакції інтернет-видання «Волинь24» звернулася жінка, яка, сама того не підозрюючи, потрапила до лап шахраїв.

Аллі 34, і вона офіційно працевлаштована, але у зв’язку з життєвими обставинами змушена була шукати підробіток. Знайшла в інтернеті оголошення, що ніби потрібні працівники на неповний робочий день, а з обов’язків – сидіти в офісі і відповідати на телефонні дзвінки.

Прийшла на співбесіду, а ввечері їй перетелефонували і сказали, що пройшла на період стажування, з чим її дуже вітали.

Аллі пообіцяли 5 тисяч на місяць за 3-4 години щоденної роботи.

«Стажування я проходила 4 дні. І головне, ніхто не говорив, що це за кантора така, все тримали в таємниці. Щодня приходило все менше і менше людей. Розповідали про малий, середній і великий бізнес, про якісь золоті, бронзові леви. У п’ятницю (а це вже був четвертий день мого «стажування») мені сказали, що вже прийняли, але за оформлення документів потрібно заплатити 400 гривень. Я не знаю, як я на те пішла, але відразу дала гроші. У понеділок я вже мала працювати, але мені тикнули навушники з телефоном і посадили знову слухати лекцію», – розповідає Алла.

Лекції, які проводили для «кандидатів», тривали з 11-ї ранку і десь до обіду. А спікерами були ті ж самі «роботодавці».

«Пояснювали нам все дуже незрозуміло. Про якусь умовну одиницю, причому їхню власну умовну одиницю, яка не має назви. Це була невелика аудиторія з партами, дуже холодна, а це мене насторожило. «Керуючі», до речі, також сиділи за партами. Більш того, нам не дозволяли спілкуватися між собою, а тих, хто ставив «не ті» питання, просто змушували покинути приміщення», – каже жінка.

Алла також розповіла, що всі «спікери» і «керівники» там були схожі. Манера поведінки, стиль розмови і навіть такі дрібниці, які можна було б і не помітити, як от постійне постукування пальцями то по столу, то по дошці.

Жінка порівняла це з сектою. Людям «втирають» невідомі речі й ідеали, а вони свято вірять у таку солодку брехню. Усі сидять на лекції, нічого не розуміють, але уважно слухають і записують.

З самого початку здивували надзвичайною привітністю: «Ну, не можна така щиро радіти і бажати чужій невідомій людині щастя», – говорить Алла і бідкається, як вона могла повестися на таке відкрите «кидалово».

«Постійно показували відео і фото, як вони відпочивають разом. Розповідали історії зі свого так званого життя. Тиснули на емоції і жалість. Заманювали людей і викликали довіру тим, що говорили про співпрацю з найвідомішими фірмами. До прикладу, «Apple», «Loreal», «Bosh» і т.д., нібито їхнє підприємство офіційно працює у 119 країнах.

«Пізніше вони сказали мені назву своєї компанії. Виявилося, що це «Tiens Group Co. Ltd», але одразу почали агітувати, що ми не повинні нікому про це розповідати і щоб ні з ким не спілкувалися», – каже Алла.

Як виявилося, в інтернеті є інформація про цю організацію, більш відому, як «Тяньши», у перекладі з китайської – «Небесні леви». Транснаціональна компанія мережевого маркетингу, в основному займаються БАДами (біологічно-активними добавками) та масажерами.

На офіційному сайті є безліч коментарів від людей, які потрапили в таку ж ситуацію, як Алла. А за словами жінки, в аудиторії, в якій їм промивали мізки, було чимало людей різної вікової категорії. Від студентів і до старших людей.

Жінка вчасно схаменулася і після останніх «навчань» вирішила забрати свої гроші і забути про лохотрон, у який так солодко заманюють наївних людей.

«З першого разу не вийшло, повернулася туди з подругою. Нас ледь не матами почали звідти виганяти і погрожувати фразами типу «Та я тобі всі вікна поб’ю». Відразу перейшла до мене на «ти» і хамила. Уся привітність в один момент зникла, і у свою сторону чула тільки грубість. Я ж хочу просто забрати свої гроші, мені їхніх не потрібно. Коли я пригрозила поліцією і пресою, то вона кинула мені їх і почала виганяти», – розповідає Алла.

Лекції, «навчання» і набір на роботу триває досі, щодня приходять нові люди, які шукають підробіток і мріють про «золоті гори», які їм там наобіцяли, а в результаті мають дарма витрачений час і втрачені кошти.

Аферисти орендують приміщення на Проспекті Волі 27.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай Алла вкаже адресу цієї "організації". Це дуже важливо. Завчасно дякую.
Відповісти
Дякую за корисну статтю.
Відповісти
Переїхали із Перемоги 15 ? Чито конкуренти пишуть ? Привіт Хоменко передає.
Відповісти
Вже _миттєва реакція "органів!!!" Адреса вказана.
Відповісти
Щось дуже подібне було в мене ще 15 років тому. Значить воно досі діє...?
Відповісти
Дякую ! Потрібно викривати аферистів.
Відповісти
У мене подруга так мало не попалася.Шукала роботу секретарем.Прийшла-а там "Тяньшань" той....Через якийсь час натрапила на оголошення вже на посаду адміністратора.Телефонує - і знову адреса для співбесіди "тяньшанівська".
Відповісти
та це відома шайка аферистів. вони орудують в луцьку під різними адресами вже не один рік.
Відповісти
Імя тієї що хамила в студію)))я там був вчора-2 лекції.все було правдоподібно але насторожило занадто добре ставлення.В нашому світі не реально людині з вулиці його добитись)))))+гонорари високі а ходять там в секонд-хенді їхні успішні працівники!!!Честно скажу-розбили серце((((зіграли на емоціях-дали те про що мріяв (гарне відношення)і те виявилось ,,ТУПИМ ВИКАЧУВАННЯМ ГРОШЕЙ,,
Відповісти
Хлівна Леся ще там буває? Викачувала гроші зі студентів в мої часи і зараз певно так само качає і вербує в оту кантору.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні