Волиняни створили перший в Україні «живий» мурал

0
3
Волиняни створили перший в Україні «живий» мурал
У Рівному в рамках проекту The Street Walls створили перший в Україні digital-мурал з технологією доповненої реальності AR.

Проект, який отримав назву «Літаюче місто», втілювала команда луцьких художників «Magic Art Group»: Віталіна Борисюк та Юрій Карась, - йдеться на сайті Конкурент.

Ініціатор проекту – громадська організація «Платформа взаємодій «Простір». Роботи проводилися за підтримки Українського культурного фонду.

Як розповів художник Юрій Карась, мурал створювали упродовж 2-х тижнів, працюючи за важких погодних умов. Розпис виконували, використовуючи спеціальний спрей та акрилові фарби.

«Древні індійські легенди розповідають, що в часи Лемурії (гіпотетичний затонулий континент в Індійському океані) слони могли літати. Ми розвинули тему цих легенд і доповнили їх своїми вигадками. Так з'явились літаючі міста, які будувались на спинах цих могутніх велетнів», – розповідає митець про ідею малюнку.

«Уявіть світ, в якому кожне місто розміщувалося б на спині літаючого слона! Одним з таких міст стало б Рівне. Воно подорожувало б світом, і кожен його мешканець спостерігав би за безмежністю Землі», – резюмував він.

Мурал «Літаюче місто» використовує технологію доповненої реальності: якщо навести на нього камеру смартфону або планшету, використовуючи спеціальний додаток, то зображені на стіні слони починають летітити.

Подивитися, як це відбувається, можна у сюжеті UA:Рівне.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні