Окупанти почали арештовувати перших захоплених українських моряків

0
6
Окупанти почали арештовувати перших захоплених українських моряків
Двох українських моряків, затриманих у районі Керченської протоки, заарештували на два місяці.

Про це пише "Уніан" з посилання на сторінку у "Фейсбуці" журналіста Антона Наумлюка.

У Сімферополі суд окупантів заарештував двох захоплених у районі Керченської протоки українських моряків.

"Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці - до 25 січня 2019 року - члена екіпажу буксира "Яни Капу" Віктора Варемеза", - йдеться у його повідомленні.

Очевидно, додав журналіст, такий же запобіжний захід буде обрано й для інших українських моряків. Також на два місяці суд окупантів заарештував українського моряка Сергія Цибізова.

Українських військовослужбовців звинувачують за ч.3 ст.322 КК РФ (незаконний перетин державного кордону Російської Федерації), санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до шести років.

Як повідомло видання, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь. У командуванні ВМС наголосили, що про намір здійснювати перехід заздалегідь було поінформовано російську сторону відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

Російський прикордонний корабель «Дон» протаранив український рейдовий буксир, в результаті чого його було зруйновано. Крім того, при виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися в Одесу, так і не отримавши інформації щодо можливості проходження через протоку. Шість українських військовослужбовців поранені, решта членів екіпажів потрапили в полон.

За різними даними, загалом у полон було захоплено 23 чи 24 українських військовослужбовців.

Завтра, 28 листопада, так званий «суд» в окупованому Криму обере запобіжний захід взятому в полон командиру українського буксира «Яни Капу» Олегу Мельничуку.

Теги: моряки, ареш
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні