--> Китаєць заявив про народження генетично модифікованих дітей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Китаєць заявив про народження генетично модифікованих дітей

0
4
Китаєць заявив про народження генетично модифікованих дітей
Професор Шеньчженського університету Хе Цзянькуй заявив, що йому вперше вдалося створити генетично модифікованих дітей.

За його словами, дівчатка-близнята Лулу і Нана народилися кілька тижнів тому і, завдяки втручанню генетиків, мають вроджений імунітет від ВІЛ. Про це пише ВВС Україна.

Про успішний експеримент вчений розповів, опублікувавши відео на YouTube, а потім повідомив деякі подробиці в ексклюзивному інтерв'ю агентству AP. За його словами, дівчатка абсолютно здорові, але як і раніше перебувають під наглядом китайських вчених, які будуть моніторити їх стан на протязі найближчого року.

"Я відчуваю велику відповідальність за те, щоб не просто зробити це першим, а зробити це прикладом для наслідування, - заявив учений в інтерв'ю AP. - Що робити далі, буде вирішувати суспільство".

Проте незалежного підтвердження цієї інформації немає. Експеримент не описали у жодному науковому журналі, де його могли б вивчити і перевірити інші експерти-генетики.

Самих новонароджених близнят (якщо вони існують) і їхніх батьків публіці також не представили. Хе стверджує, що сім'я побажала зберегти анонімність і не хоче спілкуватися з журналістами.

Більш того, коли журналісти TechCrunch зв'язалися з клінікою, де Хе Цзянькую нібито схвалили проведення експерименту, там відмовилися підтвердити сенсаційну новину.

"Що ми можемо стверджувати напевно, так це те, що процес генетичної модифікації не відбувався у нашій лікарні. І ці діти також не з'являлися на світ у нас", - заявила представник клініки Ріта Ляо.

Хе обіцяє опублікувати подробиці експерименту незабаром, проте свою заяву він не випадково зробив саме зараз. У вівторок в Гонконзі розпочинається всесвітня конференція по редагуванню генома, і ця новина напевно затьмарить всі інші.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні