У Луцьку дитину з аутизмом лікували собаки. ВІДЕО

0
0
У Луцьку дитину з аутизмом лікували собаки. ВІДЕО
У Луцьку вчилися лікувати собаками.

Про це йднться у сюжеті 12каналу.

Каністерапія - один із видів лікування та реабілітації людини за допомогою собак під наглядом фахівців. Ще її називають "лікувальною кінологією". Використовувати песиків як терапевтів почали англійці ще наприкінці вісімнадцятого століття.

У Луцьку цей метод почали використовувати торік. Тоді КП "Ласка" спільно з громадською організацією "Брестський союз підприємців "Сприяння" виграли транскордонний проект "Соціальна реабілітація людей з інвалідністю завдяки створенню умов і підготовці спеціалістів в галузі каністерапії".

Цього року на території комунального підприємства почали будувати спеціальний майданчик і провели шість тренінгів. На останньому - цими вихідними - радили - як вибирати собак.

За допомогою каністерапії лікують дітей із ДЦП, аутизмом, затримкою психічного розвитку. У Луцьку вже є позитивні результати. Хлопчика з аутизмом колись дуже налякав собака. Нещодавно за допомогою іншого пса він позбувся свого страху.

"Я познайомила його із собакою, яка є в нашій родині. Вона дуже метка, дуже неспокійна, дуже емоційна. Але хлопчику вона сподобалася. І він спостерігав, як вона себе веде", - тьюторка дитини з аутизмом Світлана Климчук.

На другому етапі лікування хлопчикові запропонували вибрати собаку. На кожну прогулянку він брав одно й того ж чотирилапого.

Із собаками можна не лише гуляти, а й читати. Фахівці пояснюють це тим, що і діти, і дорослі полюбляють, коли собаки тицяються носом, чи лапою в книгу. Кінологи розповідають ще один цікавий факт. Люди поважного віку краще сходяться з чотирилапими, які теж трохи побачили світу.

Головне фото ілюстративне.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні