У селі на Волині п'ять років не будують нову школу. ВІДЕО

0
1
У селі на Волині п'ять років не будують нову школу. ВІДЕО
У селі Оленине Камінь-Каширського району п'ять років не можуть добудувати школу.

Про це йдеться у сюжеті 12каналу.

Навчальний заклад почали зводити 2013-го. Тоді у жовтні у фундамент об'єкта офіційно заклали капсулу. Сільський голова Олександр Струк розповідає, що будували недовго - до січня.

"Це мала бути повна середня школа на 220 дітей, але обставини склалися так, що будівництво прийшлось зупинити", - розповідає сільський голова Олександр Струк.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Оленин рай, або «Шукаємо жинку для нашого голови». ЗАНЕСЛО В СЕЛО

За словами голови, зупинили будівництво, бо на сході України почалися бойові дії. У 2014 школа вартувала вісімнадцять мільйонів, нині - уже близько п'ятдесяти. Учні навчаються у двох приміщеннях, одне з них побудували нещодавно.

"В нас для старших класів: п'ятих - дев'ятих класів умови більш-менш нормальні, бо побудували приміщення. А корпус молодших школярів дуже холодний. Ну зараз ще зими такої нема сильної, то терпимо. Їдальня он теж приміщення таке пристосоване, всі приміщення пристосовані. Бібліотеки немає, спортзалу - оце наші проблеми такі", - директорка Оленинської школи Валентина Носовська.

Грошей на продовження будівництва у селі немає, тому оленинці звертаються за допомогою до керівництва області.

"Є й речі, без яких обійтися не можна. Маленькі діти повинні любити науку, повинні отримувати задоволення. Напевно десь відмовимось від якогось величного спортзалу, які ми планували чи стадіону і будемо робити. Втиснемося, виходу немає", - каже голова облдержадміністрації Олександр Савченко.

Не зважаючи на не досить комфортні умови, учні Оленинської школи навчаються і тішать батьків успіхами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні