--> Волиняни вимагають від архієреїв МП підтримати Томос. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волиняни вимагають від архієреїв МП підтримати Томос. ФОТО

1
13
Волиняни вимагають від архієреїв МП підтримати Томос. ФОТО
Волинські активісти звернулися до архієреїв УПЦ МП на Волині з проханням підтримати створення української автокефальної помісної церкви.

Відповідне звернення активісти віднесли до Волинської єпархії УПЦ МП у середу, 21 листопада, повідомляє інформаційне агентство "ВолиньPost".

Як розповів керівник військово-спортивного хортингу області та екс-очільник "Правого сектору" Нововолинська Андрій Фафлей, до акції приєдналися 15 громадських організацій, які хочуть, аби в Україні нарешті з'явилася незалежна українська церква.

Активісти заявляють, що спеціально не збирали великого натовпу, адже вважають, що не варто робити великого резонансу. Їхня мета – донести до волинського духівництва церков московського патріархату, що на їх плечах також лежить відповідальність за майбутнє української церкви.

"У зв'язку з проголошенням Томосу і з надією на священний синод, який нарешті прийме у нас одну українську православну автокефальну церкву, ми хочемо провести таку акцію, до якої долучили близько 15 громадських організацій. Ми не хочемо показувати погані картинки для Москви, не хочемо збирати великий натовп", – зазначив Андрій Фафлей.

На акції були присутні також керівник громадського формування «Національні дружини – Волинь» Вадим Крикун та очільник Національного корпусу «Азов» на Волині Андрій Д'яченко.

У зверненні активісти закликають духовенство до діалогу та сподіваються, що отримають реакцію від представників церкви.

"Знаючи, що перед вами лежить вибір і частина відповідальності перед Богом та Україною за долю нашої Батьківщини, звертаємося з закликом підтримати визнання автокефалії, а також взяти участь в об'єднавчому соборі, де оберуть предстоятеля церкви, який отримає довгоочікуваний Томос. Впевнені, що такий шлях є канонічним", – йдеться у тексті звернення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І нехай підтримають! Священнослужителі з (МП) тільки і говорять про канонічність, так ось вона! Накінець українська незалежна церква! Чи краще в росію гроші вагонами передавати, щоб вони вертали у вигляді боєприпасів (гум. допоги) на схід?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні