--> У Луцьку епідемії кору немає | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку епідемії кору немає

0
2
У Луцьку епідемії кору немає
Попри те, що у деяких навчальних закладах Луцька в окремих класах призупинено навчання через захворюваність дітей на кір, ситуація щодо спалаху цієї хвороби у місті – керована.

Про це розповів заступник начальника управління охорони здоров'я Луцької міської ради Віктор Глухманюк, - передає Т1.ua.

За його словами, батьки не дуже охоче роблять щеплення від кору своїм дітям, а тому й виникає саме така неприємна ситуація із захворюванням.

Також він зазначив, що спалахи кору в Луцьку є щороку. Аби запобігти розповсюдженню цієї хвороби, потрібно, щоб 80-95% дітей були вакциновані.

При цьому Віктор Глухманюк зауважив, що бувають випадки, коли захворіти може і дитина зі щепленням, адже природа вірусу така, що він здатен швидко мутувати.

«Щеплення не завжди може вберегти дитину від захворювання. Воно лише полегшує перебіг хвороби. Дитина просто легше переносить недугу», – зазначив посадовець.

Ще він додав: якщо у школі виникає спалах кору, то керівництво закладу освіти самостійно приймає рішення оголошувати карантин чи ні. Наразі жодна школа у місті не закрита на карантин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні