--> Про що говорив Порошенко на зустрічі з представниками Московського патріархату | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Про що говорив Порошенко на зустрічі з представниками Московського патріархату

4
-6
Про що говорив Порошенко на зустрічі з представниками Московського патріархату
Президент України Петро Порошенко провів зустріч з частиною ієрархів Української православної церкви Московського патріархату.

Зустріч проходила у закритому режимі в Українському домі, повідомляє "BBC News Україна".

На заході були присутні щонайменше три ієрархи УПЦ МП, серед них митрополит Переяслав-Хмельницьким Олександр (Драбинко).

Директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко після завершення зустрічі розповів журналістам, що на ній були присутні "представники (УПЦ МП), з числа тих, хто підтримує об'єднання".

Він додав, що на зустрічі обговорювались різні питання, в тому числі, президент розповів про свої переговори з Вселенським патріархом, а представники УПЦ МП висловили свою підтримку процесу отримання автокефалії церквою в Україні.

"Досить велика частина єпископату Української православної церкви Московського патріархату виступає за створення єдиної Помісної православної церкви", - сказав Павленко.

Він додав, що кількість прихильників автокефалії православної церкви в Україні набагато більша, ніж були присутні на зустрічі з президентом.

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент (Вечеря) в коментарі BBC заявив, що не знає про цю зустріч.

"З президентом може зустрічатися будь-хто, у нас єпископи вільні люди, громадяни України з усім спектром всіх прав, і вони можуть зустрічатися з будь-ким", - сказав він.

Архієпископ Климент додав, що "якщо це якісь світські заходи і спілкування на якісь державно-церковні питання, то немає ніяких проблем. У нас багато архієреїв зустрічаються з президентом і поза межами Києва в різних форматах, у ньому немає нічого особливого".

Друга спроба зустрітись

У вівторок вдень мала відбутися зустріч президента України Петра Порошенка з ієрархами УПЦ МП в Українському домі, проте у запланований час вона не розпочалася.

Ієрархи УПЦ МП в цей же час проводили в Києво-Печерській лаврі засідання собору єпископів.

Тоді УПЦ МП завила, що "собор єпископів Української православної церкви ухвалив рішення зустрітися з президентом, але не в Українському домі, а на території Києво-Печерської лаври. Про це рішення собору єпископів було одразу повідомлено Президенту. Однак, Президент від зустрічі відмовився".

У Адміністрації президента ВВС News Україна повідомили ж, що УПЦ МП не хотіла діалогу і шукала причин для відмови у зустрічі.

"Велика частина архієреїв УПЦ МП почала шукати пояснення, щоб не прийти на зустріч: мовляв, місце не підходить", - повідомили в Адміністрації.

"Президент України готовий до діалогу. Двері Українського дому залишаються відкритими", повідомили в Адміністрації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розхер@чити ту шоблу потрібно було ще тоді, коли вони у ВР не встали вшанувати пам‘ять загиблих бійців
Відповісти
А что то умеете ещё, кроме розхер@чити?
Відповісти
Що там Ленін пропонував робити з попами ?..
Відповісти
Бояться покидати лавру,бо ж захоплять "бандерівці".Московія мозги добре "промила" і грошики втрачати не хочеться,а прийдеться.Бо ми на своїй землі,а ви окупанти.Дякуйте,що залишаємо,як іноземну церкву,хоча і ворожу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні