--> Лучани зможуть безплатно переглянути фільм про Донбас | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучани зможуть безплатно переглянути фільм про Донбас

0
-2
Лучани зможуть безплатно переглянути фільм про Донбас
Мандрівний Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA запрошує лучан на перегляд фільму про Донбас «Віддалений гавкіт собак».

Про це повідомляє Волинська обласна громадська організація.

Docudays UA запрошує лучан та гостей міста 23 листопада о 18.00 у Палац культури Луцька на перегляд фільму про Донбас «Віддалений гавкіт собак».

Вхід на кінопоказ вільний.

Це – історія 10-річного Олега, який живе зі своєю улюбленою бабусею Олександрою у невеликому будинку в селі Гнутове Донецької області. Не маючи куди втікати, коли до їхнього дому наблизилася лінія фронту, вони стають свідками, як інші залишають село. Життя стає дедалі складнішим, а війна все ніяк не закінчується…

Документальна стрічка данського режисера Сімона Леренґа Вільмонта – про дитячий світ на межі затишку та артилерійських обстрілів. Вона вже отримала перемогу на Фестивалі документального кіно в Амстердамі та на найбільшому скандинавському кінофестивалі у Швеції.

Як зазначив режисер в інтерв’ю «Німецькій хвилі», їдучи в Україну, він мав лише ідею, а шукати свого героя вирішив уже на місці: «Коли ми приїхали на лінію фронту, то я почав говорити з дітьми у школах, просити їх описати, що вони відчувають під час обстрілів. Не всі діти могли досить змістовно це зробити. Проте, коли я зустрів Олега і запитав його про це, він зробив глибокий вдих і сказав: "Уявіть, що крижана рука торкається ваших грудей, коли починається обстріл. І щоразу, коли ви чуєте десь близько гучний вибух, ця рука стискає ваше серце все міцніше. Так сильно, що серце вкривається кригою". Тоді я зрозумів, що Олег - саме та дитина, яку я шукаю».

Фестиваль аполітичний і некомерційний. На Волині він розпочинається 23 листопада і триватиме до 8 грудня 2018 року включно. Відкриті кінопокази відбуватимуться в Молодіжному центрі Волині, Волинській обласній юнацькій бібліотеці, Волинській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки, книгарні «Є» та кінотеатрі «Адреналін».

Головна тема цьогорічного фестивалю має назву «Рівні рівності» та присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні