Могили губляться у чагарниках: волиняни скаржаться на занедбане кладовище. ФОТО

1
7
Могили губляться у чагарниках: волиняни скаржаться на занедбане кладовище. ФОТО
У Рожищі кладовище потопає у зіллі та чагарниках.

Волинянку Тетяну обурив безлад на тутешньому кладовищі, куди вона приїхала, аби навести лад на могилах рідних, пише «Район.Рожище».

«Прикро вразив безлад на цвинтарі. Добре, що позрізали старі дерева, але зілля та чагарники справляють гнітюче враження. Хтось, можливо, погано дбає за останнє місце спочинку своїх родичів, але ж є могилки, які справді доглядати нікому: або не лишилось ні рідних ні близьких, або ж вони вже й самі немічні, або виїхали за кордон», - пише жінка.

Також вона зазначила, що сусіди-поляки значно краще дбають про свої цвинтарі.

«Поляки щороку приїжджають сюди поприбирати на могилах своїх земляків. А ми чим гірші? Варто задуматись… Навряд чи просто достукатись до свідомості громади. Напевне, шефство над справою мають взяти органи місцевого самоврядування, у підпорядкуванні яких є відповідні комунальні служби. Хоча б двічі на рік (перед Великоднем і перед Дмитрівською поминальною) потрібно прибрати на всіх могилах. Якщо це не під силу комунальним службам, то можна наймати робітників на ці роботи, або намагатися залучити громаду», - зазначає Тетяна.

«Треба це робити, бо за нинішній вигляд кладовища соромно навіть мені, а рожищанам має бути ще більш соромно», - додає жінка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По 10 грн в літній місяць з хати здаємо і на цвинтарі покошено і прибрано, староста цим займається
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні