Від політиків до професійних борців: хто власники ломбардів у Луцьку

1
5
Від політиків до професійних борців: хто власники ломбардів у Луцьку
Ломбард – досить популярний в Україні спосіб легко та без проблем отримати гроші у борг. А ще – це надзвичайно прибутковий бізнес для власників.

Видання «Волинь24» дізналось, хто і скільки заробляє у ломбардах Луцька. Власниками, або ж наближеними до них особами, виявились дуже різні люди: як відомі, так і не дуже, як пов'язані з великою політикою, так і - просто бізнесмени.

У Луцьку діють філії більш як десяти мереж ломбардів. Лиш два бренди зареєстровані безпосередньо у Луцьку, всі інші - представництва всеукраїнських мереж.

"ЄВРОПЕЙСЬКИЙ" Ломбард «Європейський» зареєстрований у Луцьку, має 12 відділень у Волинській області, та два – у Чернівецькій. Належить родині Данильчуків, які. Один із співвласників Володимир Данильчук у 2010 році балотувався до Волинської обласної ради від партії «Громадянська позиція».

Розмір статутного капіталу, вказаного в державному реєстрі, становить 3 мільйони гривень. Рентабельність активів, згідно даних системи YouControl, 7,45%. Це вважається високим рівнем прибутку і свідчить про фінансову стійкість компанії.

"ДОБРОБУТ" У Луцьку також зареєстрований ломбард «Добробут», що належить Анатолію Григоровському, керівнику Волинської обласної політичної партії «Рідне місто». Штаб цієї партії у Луцьку має той же номер телефону, що й фірма «Карпатська продуктова компанія». Її власниця - Інна Танзе – сестра Ірини Стецюк, яка заміжня за депутатом Луцької міської ради Сергієм Булою.

Розмір статутного капіталу ломбарду «Добробут» становить 1 мільйон гривень. Офіційних даних про відокремлені підрозділи немає, але у відкритих джерелах ми нарахували 6 відділень у Луцьку.

Рентабельність активів 5,06%, це вважається високим показником. За даними системи YouControl, у 2017 році ломбард заробив від 2,5 до 3 мільйонів гривень.

"ЕТАЛОН" Та не тільки волиняни заробляють на заставлених лучанами дорогоцінностях. «Еталон» - одна із найбільших мереж ломбардів України, має 6 відділень у Луцьку.

Зареєстрований «Еталон» у Павлограді Дніпропетровської області. Належить родині Щербакових. Геннадій Щербаков у 2014 році балотувався у народні депутати України як самовисуванець.

Рентабельність активів ломбарду склала 10,93%. За даними системи YouControl, у 2017 році прибутки ломбарда сягнули 20 мільйонів гривень.

"СИНДИКАТ ПЛЮС" Ломбард «Синдикат плюс» має понад 250 відділень в Україні, з них у Луцьку – три. Втім, зареєстрована компанія у житловій квартирі у місті Южному Одеської області. Належить родині Гульцових. Павло Гульцов також є співзасноником Громадської організації «Синдикат».

Серед засновників останньої - Андрій Дудник, який одночасно є співзасновником Полтавської обласної організації політичної партії «Основа» Сергія Тарути.

За даними системи YouControl, у 2017 році ломбард заробив 4 мільйона гривень.

"СКАРБНИЦЯ" Ще одною великою мережею є мережа ломбардів «Скарбниця». У Луцьку діє чотири відділення. Зареєстрована компанія у Києві, у житловій квартирі. Втім, активісти вже перевірили, що адреса реєстрації – фіктивна. Не так просто знайти і власників. Сліди губляться за британськими компаніями.

Директором ломбарду в Україні є Євген Білаш – колишній бізнес-партнер Анатолія Бойка – сина Юрія Бойка, лідера «Опозиційного блоку». У 2016 року Євген Білаш та Анатолій Бойко володіли частками у підприємстві «Сетлер».

За даними системи YouControl, ломбард «Скарбниця» в Україні заробив 6,5-7 мільйонів гривень.

"УКРАЇНА" Є у Луцьку і відділення ломбарду «Україна», що також зареєстрований у Києві. Власником ломбарду є Вікторія Пляшко – бізнес-партнер Олексія Гончарова. Останній, в свою чергу, був помічником депутата від Партії Регіонів Олександра Єдіна.

За даними системи YouControl, ломбард «Скарбниця» в Україні заробив до 40 мільйонів гривень.

"ДІАМАНТОВИЙ ДІМ" Не мають відношення до політики власники ломбарду «Діамантовий дім», одне з відділень якого є у Луцьку. Зокрема, Денис Перч, що має частку у ломбарді, професійно займається змішаними бойовими мистецтвами. Він навіть створив громадську організацію «Українська федерація змішаних бойових мистецтв».

Його бізнес-партнер Дмитро Нікітін має долю в ще 14 компаніях. Серед них - юридичні фірми, торгово-промислові групи, ювелірний бізнес та інші. Втім, згідно з даними системи YouControl, ломбард «Україна», що зареєстрований у Києві, є збитковим.

"ЛОМБАРД "ПЕРШИЙ" Досить великою мережею ломбардів є «Ломбард «Перший». У Луцьку він з'явився нещодавно, зараз функціонує три відділення.

Зареєстрована фірма у Запоріжжі і належить родині Вівенко, які також мають частку у ломбарді «Партнер».

Долю у «Ломбарді «Перший» має також Роман Петренко – власник відомого в Україні бренду ювелірних виробів «Золотий вік».

"ПАРТНЕР" Ломбард "Партнер" також зареєстрований у Запоріжжі і належить Дмитру Вівенку та Наталії Шестаковій. Остання крім цього володіє частками у ТОВ "Бізнес-центр "Паладіум" і ТОВ "Золота країна".

Всього в Україні 167 відділень ломбардів цієї мережі. З них у Луцьку - 7. Мережа ломбардів "Партнер" є однією з найуспішніших в Україні.

Доходи цього ломбарду у 2017 році системою YouControl оцінюються у 250 мільйонів гривень.

"ПЛАТИНУМ" Є у Луцьку ще один ломбард, зареєстрований у Запоріжжі – «Платинум». Втім, місце реєстрації ломбарду часто змінюється, які і власники. Лише за рік ломбард «Платинум» змінив шість власників. І нині він, згідно даних з державного реєстру, належить Ярославу Лисенку. Втім, останній є власником ще 33 компаній.

Доходи ломбарду оцінюються в 4-4,5 мільйона гривень у 2017 році.

"КОМОД" Мережа ломбардів "Комод" зареєстрована у Києві та має два відділення у Луцьку. Належить Олександру Горбачу, який також володіє частками у ломбардах "Швейцарський" і "Національний".

Доходи мережі ломбардів "Комод" оцінюються у 40 мільйонів гривень у 2017 році.

"ЄВРОФІНАНС" Ломбард «Єврофінанс» має у Луцьку три відділення. Був зареєстрований у Криму. Нині перереєстрований у Росії, втім, продовжує діяльність і в Україні.

В системі YouControl зазначено, що ломбард належить Рустему Нурісламу та Сергію Бастрикіну. Фінансових даних ломбарду у вільному доступі немає.

"БЛАГО" Ломбард "Благо" - бренд, що належить фірмі "Донкредит", яка, у свою чергу, заснована донецькими підприємцями Анатолієм Бутко та Володимиром Кучеренко. Окрім ломбардного бізнесу Анатолій Бутко займається будівництвом та кредитуванням. А ось Володимир Кучеренко має також ювелірний бізнес - разом із Сергієм Діхтяренко вони є співзасновниками ТОВ "Берег-інвест", якій належить ювелірний завод "Багет". Мережа ломбардів бренду "Благо" представлена у Луцьку трьома відділеннями. В межах України, згідно даних системи YouControl, дохід мережі оцінюється у 150 мільйонів гривень у 2017 році.

Роман КОЛЮХОВ («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мутний бізнес непевних часів...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні