На Волині чоловік у заказнику крав деревину

0
-4
На Волині чоловік у заказнику крав деревину
У Володимир-Волинському районі чоловік зрубав 15 дерев і хотів їх вивезти.

Про це стало відомо з ухвали Володимир-Волинського міського суду, пише Буг.

На території об’єкта природно заповідного фонду лісового заказника місцевого значення «Новосілки», Устилузького лісництва, чоловік здійснив незаконну порубку 15 дерев породи граб звичайний, чим заподіяв шкоду на суму 14 889 гривень

Працівники ДП «Володимир Волинського лісомисливського господарства» виявили в лісі особу, яка здійснював незаконну порубку дерева породи «граб» та викливали поліцію. Слідчим з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого кримінального правопорушення проведено огляд місця події та виявлено автомобіль Volkswagen, на якому знаходилися 11 колод дерева. Поряд виявлена бензопила.

Поблизу вказаних транспортних засобів в лісопосадці виявлено 15 пнів дерева граб, які мали ознаки свіжозрізаних та 12 колод грабу. Під час огляду чоловік пояснив, що це саме він, виявленою бензопилою, зрізав всі 15 дерев, при цьому 30-го жовтня він зрізав 14 дерев, а 31-го жовтня, після того як зрізав одне дерево, був виявлений працівниками лісової охорони.

1-го листопада відомості про дане кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 246 КК України – незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах.

Злочин карається штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні