Названо корисні і небезпечні для порожнього шлунку продукти

0
6
Названо корисні і небезпечні для порожнього шлунку продукти
Слизова оболонка порожнього шлунку по-різному реагує на різні, навіть найкорисніші, продукти. Нерідко вживання певної їжі за сніданком може викликати діарею, спровокувати порушення кислотності.

Дієтологи запропонували перелік небезпечних для порожнього шлунку продуктів, куди увійшли томати, газовані напої, кава, гострі спеції, йогурти, цитрусові, а також склали список корисною в ранковий час їжі, включивши в нього яйця, вівсянку, мед, горіхи, гречану кашу і чорницю, - передає сайт Здоров'я та краса.

Серед продуктів, компоненти яких руйнують слизову оболонку «голодного» шлунка, лідирують томати. В овочі міститься танін, що підвищує виділення шлункової кислоти, що збільшує ризик утворення виразок. Подібний ефект викликає кави, випита на голодний шлунок. Чи не рекомендують дієтологи вживати його і відразу ж після їжі, так як це перешкоджає засвоєнню корисних мікроелементів. Підбадьорливий напій принесе більше користі через дві години після прийняття їжі.

Цитрусові, з’їдені натщесерце, провокують загострення проблем шлунково-кишкового тракту. Вживання свіжих соків підвищує апетит, стимулюючи рясне виділення шлункового соку, і веде до підвищення рівня цукру в крові.

Неприємностей не уникнути, якщо пити газовані або солодкі напої до їжі. Вони не тільки провокують запалення слизової оболонки, але і знижують кровопостачання стравоходу. До подібних негативних наслідків веде і вживання натщесерце гострих спецій, а йогурт, з’їдений на голодний шлунок, втрачає корисні властивості через руйнування шлункової кислотою корисних бактерій.

Натщесерце можна дозволити собі варені або смажені яйця, обволікає шлунок вівсянку, які нормалізують кислотність горіхи, поліпшує травлення гречану кашу, регулюючу мікрофлору поленту. Добре переноситься травною системою прискорює метаболізм і регулююча тиск чорниця.

Корисним для серця кавуном можна замінити повноцінний сніданок завдяки вмісту в ньому води мінералів і воді. З’їдений натще мед, що володіє антибактеріальними властивостями, корисний для імунітету і травлення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні