Брали 15 мільйонів, а віддадуть 48: Європа вимагає повернути гроші за провалений проект

2
-2
Брали 15 мільйонів, а віддадуть 48: Європа вимагає повернути гроші за провалений проект
У 2013 році Євросоюз надав Україні 1,5 мільйона євро авансу для модернізації міжнародного пункту пропуску "Устилуг". Українські чиновники не змогли втілити проект, тому кошти доведеться повернути.

Загалом вартість проекту становила 5,5 млн євро.

У липні 2018 року Євросоюз видав Державній фіскальній службі України остаточну апеляцію на оплату.

Про це у відповіді на інформаційний запит інтернет-виданню "Волинь24" повідомив керівник Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна Павел Словіковский (Paweł Słowikowski).

Тим часом прес-секретар Волинської митниці Валентина Черниш розповіла, що наразі Євросоюз проводить аудит освоєних Україною коштів.

Як пояснюють фінансисти, після отримання гранту в іноземній валюті, державна установа повинна конвертувати кошти у гривні.

Тому, отримавши у 2013 році 1,5 мільйона євро, це становило приблизно 15 мільйонів гривень. Станом на сьогодні, 7 листопада 2018 року, за офіційним курсом Національного банку України, це - близько 48 мільйонів гривень, які доведеться повертати.

Чому провалили міжнародний проект – читайте більше в журналістському розслідуванні: ЄВРОкотлован. Куди зникли півтора мільйони євро на ремонт митного пункту "Устилуг".



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А тюрма за цей проект за кимось плаче?
Відповісти
Митників у котлован і зверху бетончиком.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні