--> На кордоні в Устилузі може бути давньоруське городище | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На кордоні в Устилузі може бути давньоруське городище

0
3
На кордоні  в Устилузі може бути давньоруське городище
На місці, де розташований міжнародний пункт пропуску «Устилуг» - понад сім століть тому могло бути розташоване давньоруське поселення.

Про це виданню «Волинь24» розповів археолог, директор «Рятівної археологічної служби» Олег Осаульчук.

На людські останки натрапили будівельники, коли у листопаді 2013 року почали копати котлован для нових адмінприміщень митниці.

«Виявили дуже багато матеріалів 13-14 століття і пізнішого часу. Зокрема, рештки цвинтаря. Ми там близько 100 поховань розкрили в непорушному стані на глибині трьох метрів. І в той же час було виявлено рештки пересильної тюрми часів Другої світової війни. Навіть був знайдений один жетон з пересильної тюрми. У викидів з котлованів, які будівельники зробили, ми назбирали кільканадцять мішків людських останків», - розповів археолог.

Олег Осаульчук, археолог
Олег Осаульчук, археолог


«Для того, щоб довести, що поруч - давньоруське городище, потрібно багато грошей. Державна фіскальна служба навіть при великому бажанні ці гроші вкласти в археологію не має ні права, ні можливості. Тому вирішили його загородити і залишити для нащадків», - прокоментувала речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Через археологічні розкопки на пункті пропуску «Устилуг» у листопаді 2013 року призупинили будівельні роботи. Реконструкція не завершена і до цього часу. Євросоюз вимагає повернення неосвоєних коштів, які авансом перерахували українським митникам.

Чому завалили міжнародний проект і скільки винні Євросоюзу – читайте більше у журналістському розслідуванні «Єврокотлован. Куди зникли півтора мільйона євро на ремонт митного пункту «Устилуг».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні