Квиток в один кінець: що приховує «Укрзалізниця»?

1
7
Квиток в один кінець: що приховує «Укрзалізниця»?
Щорічно 4 листопада працівники залізничного транспорту відзначають своє професійне свято, оскільки в цей день у 1861 році до України приїхав перший потяг.

«Укрзалізниця» переживає зараз непростий період: оголошуючи себе «транспортом майбутнього», у масштабах проблем та корупції теж не пасе задніх. Наразі компанія забезпечує 82% вантажних і майже 50% пасажирських перевезень, що фактично робить її монополістом на ринку.

Працівник «Укрзалізниці» Сергій (прізвище не вказуємо із зрозумілих причин) розповів про те, що відбувається всередині цієї структури.

«ЖИВЕМО ЛИШЕ ОБІЦЯНКАМИ»

«Ціни на послуги ПАТ «Укрзалізниця» постійно зростають. Працівникам обіцяють підняти зарплату на 25% вже понад рік. Заохочують до роботи пенсіонерів, а не молодь. Заробітна плата рядових працівників – 3800 гривень. Як за такі гроші виконувати високоякісно свою роботу? Пенсіонерам же повернули пільги та вислуги. Більша частина працівників звільняється, бо набридло жити обіцянками».

ЗА ДОКУМЕНТАМИ ВСЬОГО ВИСТАЧАЄ

«Укрзалізниця» проводить закупівлі за системою ProZorro, хоча все одно у тендерах беруть участь лише один-два постачальники. За документами, у нас одна кількість, а в реальності старі й нові запчастини – це одне і те ж. Проблема з корупцією на «Укрзалізниці» – це не проблема провідників чи машиністів, це проблема політиків і чиновників, які самі ніколи не поїдуть у такому потязі».

ПРИХИЛЬНІСТЬ ВІД КЕРІВНИЦТВА

«Маємо чіткі вказівки, куди звертатись, щоб отримати «місце під сонцем». Провідникам варто принести конвертик із достатньою сумою в Рівне. Суми вказані в іноземній валюті. Якщо ж машиніст чи його помічник прагне отримати стабільний та хороший маршрут, то їх «ласкаво» запрошують у Львів. Усім байдуже на твій досвід роботи і твою професійну компетенцію: чим більше заплатиш, тим вище піднімешся по кар’єрних сходинках».

ПОТЯГИ І ДАЛІ БУДУТЬ ГОРІТИ

«Укрзалізниця» потребує модернізації або ж закупівлі локомотивів. До прикладу, 1 листопада горів тепловоз пасажирського потягу «Удрицьк – Здолбунів».

На щастя, пасажири не постраждали. Я можу стверджувати, що локомотиви і вагони далі будуть горіти. Вони потребують повної заміни або капітального ремонту. У потягах немає належної системи пожежної небезпеки. Керівництву байдуже, що це велика відповідальність за життя інших людей!»

* * *

Редакція інтернет-видання «Волинь24» готова надрукувати позицію ПАТ «Укрзалізниця» із порушених у публікації проблем.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рік народження залізниць України 1861
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні