Волинський кіборг бореться за свої руки. ФОТО

1
-2
Волинський кіборг бореться за свої руки. ФОТО
У 2015 році волинянин Андрій Луцик добровільно став учасником бойових дій на Сході Ураїни.

8 січня у 30-градусний мороз артилерист потрапив під семигодинний обстріл у Донецькому аеропорті. Там боєць отримав обмороження кінцівок рук. Лікарі рекомендували ампутувати кисті, але боєць відмовся. Тоді для Андрія розпочалася уже трирічна боротьба за змогу здоровими руками обійняти дружину та двох синів.

Андрій переніс 11 операцій у кращих клініках Києва та Львова. В Інституті травматології та ортопедії НАМН України у Києві пережив пересадку стовбурових клітин кісткового мозку для покращення руху пальців. На жаль, позитивний результат операції тривав лише кілька місяців.

"Як тільки на вулиці хороша погада, з'являється запалення. На руках утворюються виразки, які супроводжуються нестерпним сильним болем", – намаючись приховати рани на руках, зізнається кіборг.

Нині Андрій стоїть на обліку у доктора наук, ревматолога Олега Яременка у Києві, але перебуває на стаціонарі у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни. Зізнається, що вже втомився від переїздів та і грошей не вистачає.

Зараз головною проблемою Андрія є системна склеродермія, яка передбачає дороговартісні процедури.

"Системна склеродермія – захворювання важке. Воно потребує постійного лікування, прийому серйозних медикаментів, гормональних препаратів, цитостатиків. У Андрія ураження підшкірної клітковини та суглобів, важкий переферичний набряк шкіри, синдром Рейно. Особливого покращення поки немає, але недивлячись на це, він тримається молодцем", – повідомляє завідувач терапевтичного відділення і особистий лікар бійця Олена Коновал.

На два місяці лікування Андрію потрібно 88 367 гривень.

Для родини Луциків ця сума непід'ємна. Жінка працює завгоспом у дитячому садочку, а старший син цьогоріч став студентом.

Усі небайдужі можуть перерахувати кошти на картку дружини Наталії.

Картка допомоги Андрію Луцику в Приватбанку
Луцик Наталія Миколаївна 5168 7573 5622 2440


Андрій Луцик
Андрій Луцик
Лікар Олена Коновал
Лікар Олена Коновал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А за що ми з зарплати платним 1.5% військового збору. Куди ці гроші ідуть
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні