На Волині держпідприємству повернули землі вартістю 60 мільйонів

0
3
На Волині держпідприємству повернули землі вартістю 60 мільйонів
У Маневицькому районі державному підприємству повернули земельні ділянки площею майже 150 гектарів та вартістю 60 мільйонів гривень.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області.

Державному підприємству "ГрінЕнерго" повернуто 5 земельних ділянок загальною площею майже 150 га й вартістю 60 млн грн. на території Галузіївської сільської ради Маневицького району.

Суд визнав недійсними договори про встановлення земельних сервітутів та зобов’язав приватне підприємство повернути державному підприємству ці земельні ділянки.

Підставою пред’явлення позову стало те, що договорами було встановлено сервітути, не передбачені Земельним кодексом України, зокрема – безперешкодне використання земельних ділянок для проведення комерційної діяльності, будівництва об’єктів нерухомості, вирощування ягід, горіхів та плодових дерев, а також заборона представникам володільця землі - державного підприємства – входити чи іншим способом проникати на території земельних ділянок.

Відомості про припинення права на ділянки за приватним підприємством внесені до Державного реєстру прав на нерухоме майно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні