--> Українець розсилав вірус під виглядом розважальних програм | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українець розсилав вірус під виглядом розважальних програм

0
-2
Українець розсилав вірус під виглядом розважальних програм
Житель Миколаєва розповсюджував комп'ютерний вірус, замаскований під розважальні програми.

Завдяки модифікації вірусу зловмисник дистанційно керував комп’ютером жертви, а також отримував доступ до веб-камери інфікованого комп’ютера, - повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Під час обшуку у квартирі зловмисника поліцейські вилучили ноутбук, де знаходилась адміністративна панель керування шкідливим програмним засобом.

Крім того, працівники кіберполіції встановили, що зловмисник з метою розповсюдження шкідливого програмного засобу створив декілька каналів на відеохостінгу «Youtube». На цих каналах він розміщував відеорекламу розважальних програм для комп’ютера, та у опису до відео надавав посилання, через яке користувач мав можливість завантажити таку програму. Натомість користувач завантажував шкідливе програмне забезпечення.

Під час попереднього огляду вилученої техніки встановлено близько 50 комп’ютерів, уражених шкідливим програмним засобом. Також, виявлено інформацію, яку зловмисник встиг скопіювати з комп’ютерів жертв.

Наразі вилучену техніку направлено на проведення комп’ютерно-технічної експертизи.

Вирішується питання щодо оголошення підозри хакеру за ч. 2 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут), ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні