На Волині фермери повернули незаконно орендовану землю вартістю 11,5 мільйонів

0
0
На Волині фермери повернули незаконно орендовану землю вартістю 11,5 мільйонів
У селі Пожарки фермери самовільно зайняли землю вартість 11,5 мільйонів гривень.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області.

Прокурори встановили, що проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування придбаних господарських будівель для вирощування худоби в селі Пожарки був виготовлений у 2009 році на підставі підробленого сільським головою рішення Пожарківської сільради. У подальшому цей проект землеустрою затверджено та укладено договір оренди землі.

Ухвалою Ківерцівського районного суду Волинської області від 20 лютого 2018 року, яка набрала законної сили, сільського голову звільнено від кримінальної відповідальності за зловживання службовим становищем та службове підроблення у зв’язку із закінченням строків давності.

Проте, позаяк громадянин набув право оренди земельної ділянки внаслідок неправомірних дій сільського голови, прокурори в суді наполягали на визнанні незаконним та скасуванні підробленого рішення сільради, а також визнанні недійсним договору оренди землі.

Суд задоволив позовні вимоги прокуратури, відтак земельну ділянку буде повернуто у володіння та користування територіальної громади Пожарківської сільської ради Рожищенського району Волинської області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні