У луцькому храмі з'явилась афонська ікона

1
-3
У луцькому храмі з'явилась афонська ікона
У луцькому храмі з'явились афонські реліквії.

Настоятель парафії Іова Почаївського, що в Луцьку, священик Олександр Вронський у складі паломницької групи здійснив подорож до святинь Греції, - повідомляє Волинська єпархія Київського патріархату.

З гори Афон, як повідомив душпастир у «Фейсбуці», він привіз копії чудотворної Ватопедської ікони «Відрада» («Утішення») та пояса Пресвятої Богородиці. Їх подарували церкві.

У храмі Іова Почаївського парафіяни зустрічали ці святині.

Довідково:

«Відрада, або Утішення» – так іменується одна з найшанованіших ікон Божої Матері на Афонській горі. Її ще називають Ватопедською, оскільки знаходиться цей образ у Ватопедському монастирі.

На іконі Богоматір зображена повернутою обличчям до правого плеча. Згідно з переданням, у 807 році Пресвята Діва звернула Своє обличчя до ігумена монастиря, який стояв на молитві біля святої ікони. Богородиця попередила його про намір розбійників пограбувати монастир. Ігумен вжив запобіжних заходів, і обитель була збережена. День вшанування ікони – 3 лютого.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так і дурять людей далі. Розкольники не їздять паломництво, це потрібно називати туристична поїздка.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні