У Луцьку наступає епідемія грипу: чи варто робити щеплення?

0
-2
У Луцьку наступає епідемія грипу: чи варто робити щеплення?
Лікарі радять розпочати вакцинацію вже на початку листопада, оскільки період від моменту щеплення до моменту вироблення антитіл до трьох тижнів.

Термін дії вакцини — 11 місяців, розповіла інфекціоніст Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги Лариса Рубас

Лікарі рекомендують перевірені вакцини «Інфлувак» та «Ваксігрип», які можна придбати в аптеках: «Від вакцинації шкоди немає, оскільки вона або попереджає захворювання взагалі, або не допускає тяжкого перебігу хвороби і появи ускладнень внаслідок інфекційних хвороб такі, як вірусні пневмонії, які важко прослухати лікареві» , – зазначає Рубас.

Медики рекомендують першочергово зробити вакцинацію особам зі слабким імунітетом, дітям до трьох років та особам, які контактують з великою кількістю людей.

Варто звернути увагу на вакцинацію особам з хронічними захворюваннями дихальної та серцево-судинної систем. Вакцинація протипоказана особам, у яких є алергія на курячий білок або на консерванти, що входять до складу вакцин.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні