Луцькрада – Країна Чудес: депутати стали героями популярної казки

3
21
Луцькрада – Країна Чудес: депутати стали героями популярної казки
Герої казки про Алісу, яка опинилася в Країні Чудес – відомі багатьом із дитинства. Кролик у сюртуку, який увесь час поспішав… Чеширський Кіт із неймовірною містичною усмішкою… Милий, загадковий Капелюшник…

А що, якби у ніч перевдягань – на Хеловін – депутати Луцької міськради перетворилися на героїв саме цієї історії? Так подумали ми у редакції і спробували підібрати місцевим політикам найбільш влучні ролі.


ПУСТОВІТ-ЧЕРВОНИЙ КОРОЛЬ І ПОЛІЩУК-ЧЕРВОНИЙ ВАЛЕТ

Сценарій політичних подій у Луцьку чітко диктує, кому віддати «монаршу» роль. Нинішній керівник міста мало схожий характером на жорстоку Червону Королеву, яка тільки й вимагала чергову «голову із пліч». Проте цей образ Григорію Пустовіту підходить через посаду «головного», якому «корона» дісталася за сумнівних обставин…

Образ незмінного помічника, який завжди – поруч, завжди – у гущі подій, але часто веде свою власну, приховану війну – підходить раднику мера Ігорю Поліщуку. Чи розуміє луцький політик, як це довелося усвідомити Червоному Валетові, що така активна гра примусить лишатися «у команді» до останнього подиху?..

ВУСЕНКО-БІЛА КОРОЛЕВА

Кому віддати роль Королеви, у якої відібрали корону? Здається, тут – без варіантів… Показово витончена і манірна, але відважна і сильна всередині – таку роль Юлії Вусенко не треба навіть грати!

ТКАЧУК-АБСОЛЕМ

Мудра гусінь Абсолем, до якої усі йдуть за порадою… Хіба не до Євгена Ткачука луцькі депутати звертаються найчастіше, коли не знають, як голосувати? Коли сумніваються: добрій людині чи не дуже планують віддати шматок землі чи іншого блага?

БУЛА-ТРУЛЯЛЯ І ПЕТРОЧУК-ТРАЛЯЛЯ

Нерозлучні брати Труляля і Траляля – одні із найбільш веселих в історії про Алісу. Але попри несерйозне ставлення читача/глядача до цих персонажів, саме ці кумедні чоловічки грають ключову роль у всіх подіях. Вони – усюди, під час усіх перипетій. І не відразу вдається розібратись, чи вони допомагають, чи заважають… Лише при розв’язці розумієш: істинні цілі знають лише самі брати. Ці ролі, як нікому у міськраді, пасують Сергію Булі та Костянтину Петрочуку.

ЯРУЧИК-ЧЕШИРСЬКИЙ КІТ

У когось є сумніви, запитання?.. Містер Неймовірна Усмішка – незрівняний Микола Яручик. Ну, і звісно ж, найбільший поціновував милих котиків!

КВІТОЧКИ-УКРОПІВКИ

Луцькі депутатки від УКРОПу Юлія Дацюк, Тетяна Янчук і Орися Залевська – справжня прикраса сесійної зали. То ж кому, як не їм, грати роль чарівних квітів із Країни Чудес?

СОБУЦЬКИЙ-МИША

Героїчна Миша – мабуть, найбільш хоробрий персонаж в усій історії. Уже на перших хвилинах екранізованої історії саме Миша рятує Алісу від загибелі. Без жодного остраху вона кидається на величезного монстра Брандошмига і виколює око…

Микола Собуцький теж зарекомендував себе як людина, яка не злякається небезпеки у боротьбі за справедливість. Відважний і сміливий – дуже навіть «вписується» у роль того, хто зрештою усіх врятує!

РАБАН-БЕРЕЗНЕВИЙ ЗАЄЦЬ

Веселий і безтурботний Березневий Заєць – невід’ємна частина чаювання, без якого неможливо уявити Країну Чудес. Депутату Микиті Рабану, як нікому у сесійній залі, знайоме питання організації розпивання чаю і кави... Деякі поведінкові моменти теж нагадують у Рабанові саме того – Березневого Зайця із казки, тож відводимо цю роль саме йому.

ДЕНДІБЕРІН-КАПЕЛЮШНИК

Дивакуватий Микола Дендіберін і прямодушний Капелюшник – ніби брати-близнюки. Обоє люблять гарні яскраві речі. В обох – що на думці, те і на язику. І обидва – чудні для загалу, але набагато глибші всередині, ніж це може спершу здатися…

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Відомі волиняни «перевдяглися» в героїв з «Гаррі Поттера»

* * *

Усі негативні асоціації, які може у когось викликати той чи інший образ – випадкові, і – винятково на совісті тих, у кого вони виникли. Бо авторка матеріалу вкладала у його підготовку лише позитивні емоції, хіба зовсім трошки – здорового сарказму.

Малювала і писала Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)

Передрук і використання малюнків (окрім, як на «аватарки») – заборонений.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
21

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
так хто ж брандошмиг ?
Відповісти
У мене інше питання було: хто Зайка-Бармаглотік? ))))
Відповісти
Дуже влучно
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні