Подорожуючи країнами, луцька гімназія зібрала понад 17 тисяч. ФОТО

0
-4
Подорожуючи країнами, луцька гімназія зібрала понад 17 тисяч. ФОТО
Луцька гімназія №18 на благодійному фестивалі «В калейдоскопі країн» зібрала понад 17 тисяч для лікування Назара Гейліса.

Цей захід у навчальному закладі влаштовують вже вп’яте. Під час фестивалю учні гімназії намагаються передати самобутність країни, яку напередодні обирають методом жеребкування. Діти вивчають історію, традиції, національну кухню, вбираються у одяг країни та представляють підготовку перед гімназистами та педагогами.

На благодійному ярмарку продають традиційні національні стави, іграшки, малюють на тілі хною, показують фокуси і запрошують відвідати «свої країни».

Захід проводять щороку в останній день першої четверті, щоб це не дуже порушувало режим навчання.

Наталія Мельчук – вчитель географії,яка стала ініціатором проведення фестивалю, розповіла, що така ідея виникла під час підготовки до олімпіади з географії . Вона успішно впровадилася і прижилася у школі.

«Ми намагалися урізноманітнити шкільне життя учнів і показати, що навчання може бути не тільки таким, яким ми звикли його бачити, але і в інтерактивному форматі. Адже, знаєте, скільки б ми не дивилися різних пізнавальних передач, і не вивчали б на уроках географії, ми не отримаємо таких знань, не поринемо в атмосферу тих країн, як сьогодні під час нашого фестивалю», –розповідає вчителька.

Організатори фестивалю намагаються щороку змінювати країни і з 193 держав обирати ті, які були найдавніше. Звісно є і улюблені, які намагаються повторювати принаймні раз на 2-3 роки.

«У підготовку вкладається дуже багато сил, часто батьки також долучаються і допомагають, але в основному, працюють над перевтіленням діти», – додає Наталія Мельчук.

Під час фестивалю гімназисти зібрали більш ніж 17 тисяч гривень. Зібрані на благодійному заході кошти спрямують на лікування травмованого ока учня гімназії Назара Гейліса.

Валерія КОЛІСНИК

Наталія Мельчук з юним Дракулою
Наталія Мельчук з юним Дракулою
«Ласкаво просимо до Німеччини»
«Ласкаво просимо до Німеччини»
Норвегія
Норвегія
Хорватія
Хорватія
Румунія
Румунія
Данія
Данія


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні