Головний волинський греко-католик розповів про призначення церкви

0
1
Головний волинський греко-католик розповів про призначення церкви
Екзарх Луцький УГКЦ Йосафат Говера вважає, що завдання церкви – рятувати людські душі.

51-літній Йосафат Говера народився в Івано-Франківську, а на Волинь приїхав десять років тому з Тернопільщини, де був ректором духовної семінарії, пише "Волинь".

За свій вік владика багато навчав інших та вчився сам: закінчив підпільну семінарію в рідному місті, отримав два богословських ступені в Люблінському католицькому університеті та Папському східному інституті в Римі. Глибокі теоретичні знання та вміння спілкуватися зробили екзарха хорошим співрозмовником навіть для людей, далеких від релігії. Бесідуючи з ним, кожен виносить для себе щось цінне: хтось — ​історичні факти, а хтось — ​духовні істини.

"Ми позитивно ставимося до того, щоби православні могли внормувати розбіжності між собою, прийти до певної згоди і єдності, якої бракує впродовж усіх років незалежності України. Бачимо таку ситуацію, коли різні православні церкви називають себе українськими, але не мають спілкування та євхаристійної єдності. Той факт, що мільйони українців позбавлені канонічного статусу і визнання серед світового православ’я, вважаємо явищем болючим. І позитивно те, що такий статус є бажання набути. Бо завдання церкви — ​рятувати людські душі. Заради цього треба унормовувати канонічне життя. Але це питання є внутрішнім для православних церков. УГКЦ, оцінюючи позитивно ці намагання, не втручається в процеси", – переконує Йосафат Говера.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні